Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Nieuws

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus pellentesque volutpat elit, ut sodales erat ornare nec. In hac habitasse platea dictumst. Aenean eget euismod felis. Quisque sed varius neque. Morbi maximus lorem eu nibh finibus mollis. In ac lorem pretium, laoreet arcu ac, mattis quam. Sed facilisis et ipsum ac tempus. Duis feugiat est ultricies scelerisque dictum. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus.

Beweeg je mee

Loopbaanadvies

Medewerkers willen zich blijven ontwikkelen om gezond en gemotiveerd aan het werk te blijven. Jij wilt talent binden en boeien en teamleden ondersteunen bij het realiseren van ambitie. En je wilt dat ze actief regie nemen op hun loopbaan en meebewegen met de organisatie. Onder begeleiding van onze loopbaanadviseur of -coach gaan medewerkers aan de slag om verder te groeien in hun loopbaan.

Persoonlijke ontwikkeling

Soms gaat het werk iemand niet meer zo makkelijk af en is er verandering nodig in functioneren in werk. Of je wilt dat medewerkers zich ontwikkelen om mee te kunnen gaan met veranderingen. Met helder inzicht en gerichte begeleiding leren medewerkers nieuw gedrag aan om beter en sterker te worden in hun functie. Zodat doelen in werk weer bereikt worden.

Zorg voor beweging

Loopbaancoaching

Als een medewerker zich regelmatig ziekmeldt of is uitgevallen, kan er meer aan de hand zijn. Past de functie nog wel goed bij de medewerker in het leven dat hij of zij leidt? Loopbaancoaching geeft inzicht wat er nodig is om (weer) gezond, gemotiveerd en competent aan het werk te zijn en te blijven. In de huidige functie, met ander werk of in een andere organisatie.

Re-integratie 2e spoor

Een medewerker is al geruime tijd niet aan het werk en er lijken onvoldoende mogelijkheden om terug te keren in de huidige functie, het 1e spoor. Dan moet een traject Re-integratie 2e spoor worden opgestart. De re-integratieadviseur begeleidt de medewerker naar duurzaam en passend werk, of naar een andere toekomstbestemming. Met oog voor alle praktische, wettelijke en vaak ook emotionele aspecten die hierbij komen kijken.

Kom in beweging

Outplacement

Je wilt boventallige medewerkers ondersteunen bij het vinden van ander werk, goed werkgever zijn voor wie het contract afloopt of met zorg afscheid nemen van een medewerker die niet meer goed functioneert. Je gunt hun een nieuwe kans elders en wilt ze hierbij de beste outplacement bieden zodat ze hun toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Doelgericht, gestructureerd en met persoonlijk advies en begeleiding.

Ondernemerschap

Je hebt een medewerker die eigen ondernemer wilt worden. De blik van deze medewerker is dus gericht op een toekomst buiten jouw organisatie. We begeleiden de medewerker om de volgende stap te zetten en met zelfvertrouwen voor zichzelf te beginnen.

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Live-chat

Stel je vraag direct via de chat. Op werkdagen geven we je tussen 08.30 en 17.00 uur direct een antwoord.
Chat

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088 007 14 00. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen