Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Het laatste nieuws

15 januari 2024

Managementcoaching is geen luxe

Iedere manager zou zich een coach moet wensen. Door te Investeren in de persoonlijke ontwikkeling van directie, managers en leidinggevenden kunnen zij hun teams naar (groter) succes leiden.
2 oktober 2023

Als je door ziekte je eigen werk niet meer kunt doen

Re-integratiespecialist Karin van Eijk ging voor de Nederlandse leverpatiëntenvereniging in gesprek met Yvette van Etten, loopbaan- en re-integratieadviseur bij Focus. Yvette is overtuigd dat werk bijdraagt aan levensgeluk.: “Het geeft je een gevoel van eigenwaarde als je werkt”.
11 september 2023

De kracht van Personal Branding binnen je huidige baan

Personal branding is een manier om jezelf te positioneren en presenteren als een uniek persoon binnen je werk. Het draait om het helder definiëren van wie je bent, wat je te bieden hebt en hoe je je onderscheidt van anderen. Door het benadrukken van je identiteit, versterk je je imago en vergroot je je invloed.
20 juni 2023

Geef Quiet quitting geen kans

Bij quiet quitting vermindert de betrokkenheid en inzet van de medewerker zonder dat die hiervoor een oplossing zoekt.
17-02-2023

Loopbaan en levensfasen

Loopbaanadvies als één van de manieren om je medewerkers mét plezier in hun werk te behouden voor de organisatie.
17-02-2023

Re-integratie werkervaringsplaats

Een re-integratie werkervaringsplaats (WEP) in het tweede spoor helpt een medewerker na uitval weer structuur en arbeidsritme en belastbaarheid op te bouwen.
23-01-2023

Het goede gesprek

Loopbaanontwikkeling, belangrijk voor het inzetbaar houden van medewerkers én belangrijk om medewerkers aan het bedrijf te binden. Maar wat houdt loopbaanontwikkeling precies in? En hoe voer je als leidinggevende het goede gesprek over loopbaanontwikkeling?
16-01-2023

Stress op het werk

We hebben een beetje spanning nodig om goed te kunnen werken. Gezonde stress is de druk die je voelt voor een spannende gebeurtenis waarbij de spanning weer afneemt zodra de gebeurtenis voorbij is. Maar wat als collega’s niet meer goed herstellen van de werkdruk die ze voelen op de werkplek?
11-01-2023

Virtual reality

Technologische innovatie inzetten om mensen duurzaam te laten meedoen aan de arbeidsmarkt. In de sector sociaalwerk, jeugdzorg en kinderopvang is uitval door overbelasting en burn-out al jaren hoog.

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chat

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088 007 14 00. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen