Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Elke leidinggevende een managementcoach

Marjon Veentjer, regiomanager bij ArboNed, geeft leiding aan een team van ruim 40 hoogopgeleide professionals. Marjon wilde met een coach in gesprek om te zorgen dat ze de goede balans werk en privé houdt en niet in oude valkuilen stapt.

Marjon: “ik wilde graag een coaching traject om toekomstige uitval te voorkomen. In het verleden ben ik werk gerelateerd ziek geweest en wil graag vermijden dat ik nog eens in mijn oude valkuilen trap. Een valkuil van mij is bijvoorbeeld dat ik altijd maar doorga, geen pauze neem, te weinig wandel terwijl ik daar juist zo van hou en waar ik energie van krijg. Ik vond dit zorgelijk en heb met mijn leidinggevende besproken dat ik graag de hulp van een coach wilde met als belangrijkste doel handvatten te krijgen hoe hiermee om te gaan. Puur preventief dus.”

Resultaat

Ik heb nu inzicht in wat maakt dat bij mij bepaalde valkuilen op de loer liggen. Zo kan ik nu andere keuzes  maken. Deels was dat natuurlijk wel bekend maar nu ik hierover in gesprek ging met een professional als Gemma heeft dit toch grote impact op mij gehad. Ze heeft mij aan het denken gezet en nieuw inzicht gegeven. En ja, ik heb mijn doel bereikt maar realiseer mij dat je nooit klaar bent, je moet blijvend aandacht voor je eigen regie houden.

Aanpak

Marjon maakte eerst kennis met managementcoach Gemma Lammers. Het klikte direct en het gaf een veilig en vertrouwd gevoel. Door de inzet van een vragenlijst heeft Marjon haar leerdoel concreter kunnen formuleren. In de ca. 8 gesprekken die Marjon en Gemma hebben gehad kwamen o.a. ook gezondheid en vitaliteit ter sprake zoals balans vinden tussen inspanning en ontspanning en het belang van beweging, voeding, en slapen. Door hier met de coach over te praten is Marjon zich weer bewuster geworden van belangrijke zaken als: Wie ben je en wat maakt dat bij jou bepaalde valkuilen op de loer liggen?

Dit viel op

Marjon: “Het gaat over leiderschap: hoe kan je leidinggeven aan veranderingen als je niet in staat bent om jezelf te veranderen? Een coach kan je helpen om op een andere manier sturing te geven aan die veranderingen die zo nodig zijn voor de organisatie. Ik vind het jammer dat het coachtraject beëindigd is en ik ben blij dat ik ook nu na afloop van het coachtraject nog contact met Gemma kan opnemen om over een bepaald onderwerp te sparren. Andere leidinggevenden zou ik adviseren ook eens met een externe managementcoach gesprek te gaan.”

Over haar coach Gemma Lammers: “Ze is pragmatisch, concreet, positief confronterend, duidelijk. Leuk mens, we hebben ook gelachen. Ik heb ook veel van haar geleerd. Een organisatie verandert waarbij het nodig is dat jouw stijl van leidinggevende rol ook verandert. Het is fijn met iemand te bespreken hoe je dit moet doen, daar had ik ook behoefte aan. Bespreken waar je tegenaan loopt, hoe moet ik in dit veld bewegen. Eigenlijk gun ik iedereen een coach.

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chat

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088 007 14 00. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen