Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Weer toekomstperspectief

Marleen werkte bij een productiebedrijf voor steriele beschermingshoezen die in de gezondheidszorg gebruikt worden. Na haar eerste ziektejaar werd duidelijk dat ze niet terug kon naar haar functie als logistiek medewerker waarna een re-integratie 2e spoor traject bij Focus startte.  

Marleen: “Ik was nog helemaal niet toe aan solliciteren en wist niet wat mij te wachten stond. Plus het feit dat ik niet terug kon naar mijn functie vond ik erg lastig”. Haar adviseur Patrice Groeneveld kon haar geruststellen door uit te leggen welke stappen er genomen moesten worden in het re-integratie 2e spoor traject.

Resultaat

Wat Marleen heel belangrijk vond is dat er ruimte was voor verwerking van het verlies van haar baan. En dat ze stapje voor stapje weer toekomstperspectief kreeg. Ze vertelt: “Op een zeker moment was er echt een omschakeling naar de toekomst. Ik kreeg weer vertrouwen toen ik zicht kreeg op wat er bij mij past en wat mijn kwaliteiten zijn. Dit werd helemaal duidelijk door een beroepskeuzetest.” Achteraf ziet Marleen dat haar eerdere functie als logistiek medewerker haar niet voldoende voldoening en werkplezier gaf en niet écht bij haar paste.

Ze zit nu echt op haar plek als medewerker bloedafname in de zorg.

Aanpak

Nadat duidelijk werd waar de interesse van Marleen lag ging ze met de adviseur aan de slag om een goed cv te maken. Ze volgde tijdens het traject een workshopserie waarbij verschillende thema’s aan bod komen. Marleen: “de eerste workshop die ik volgde samen met anderen ging over het verlies van werk door ziekte of ontslag. Daar ontmoette ik mensen die in hetzelfde proces zaten als ik, dat heeft mij goed gedaan. Ook tijdens de andere workshops kon ik met andere deelnemers sparren over onderwerpen die ons bezighielden.”

Klaar om te solliciteren
“Toen alles concreter werd ging de jobsearcher van Focus, Lonneke Trommar, met mij verder aan de slag om passende werkplekken en vacatures te vinden. Na een periode van solliciteren en netwerken startte ik met een werkervaringsplaats in een ziekenhuis. Lonneke maakte voor mij het eerste contact met het ziekenhuis en ik kreeg een werkervaringsplaats die werd omgezet in een dienstverband.”

Dit viel op

Advies van Marleen: “Probeer vertrouwen te houden dat het uiteindelijk beter wordt dan je huidige situatie. En probeer niet te ver vooruit te kijken. Deel je zorgen met je adviseur zodat de adviseur je hiermee kan helpen.”

Over de werkervaringsplaats wil ze nog kwijt: “De ervaring die het ziekenhuis had met mijn werkervaringsplaats (WEP) was zo positief dat iemand anders ook een WEP is aangeboden. In mijn geval waren er alleen maar winnaars: Het ziekenhuis kon eerst aankijken of ik geschikt zou zijn en ik kon ervaren of de functie van medewerker bloedafname mij paste.

De jobsearcher Lonneke Trommar: “Marleen is een mooi voorbeeld van een kandidaat die, toen ze eenmaal met Jobsearch aan de gang ging, echt mogelijkheden zag. Ze werkte zelf hard en met veel energie en droeg zelf veel organisaties en mogelijkheden aan. Dat is heel fijn voor de jobsearcher en geeft ook het snelst resultaat.”

Werkervaringsplaats

Wil je meer weten over een werkervaringsplaats? Lees hier meer.

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chat

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088 007 14 00. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen