Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Welke nieuwe functie past bij mij?

Paul wilde, na negen jaar als adviseur bij een commercieel bedrijf in het onderwijs te hebben gewerkt, een nieuwe baan. De uitdaging was verdwenen en hij haalde hij niet meer voldoende energie uit zijn werk. Hij had behoefte aan praktisch advies en kwam via een bedrijfsmaatschappelijk werker van ArboNed bij Focus terecht waar hij het loopbaanadviestraject ‘Focus op nieuw werk’ startte.

Paul: “Ik heb wel twee masters maar ben een generalist wat het moeilijk maakt om erachter te komen wat bij mij past, aansluit bij mijn kwaliteiten en talent en in welke sector. Ik was ooit in mijn vorige baan gerold en wilde nu bewust een nieuwe functie zoeken.

Resultaat

Ik heb er wel een tijdje over gedaan om de stap te nemen om werk te maken van ander werk. De goede positie die ik bij mijn vorige werkgever had moest ik wel durven opgeven.

Vorig jaar zomer ben ik gestopt met mijn vorige werk om bewust even rust te nemen. Daarna ben ik, met alles wat ik tijdens het adviestraject had geleerd, fulltime gaan solliciteren. Ellen, mijn loopbaanadviseur, heeft al die tijd over mijn schouder meegekeken naar gepaste vacatures en dat was erg fijn. Want soms zat ik er ook echt naast.

Na diverse sollicitaties, en gesprekken met diverse bedrijven, heb ik gekozen én ben aangenomen in een nieuwe functie als procesregisseur bij ArboNed, deze partij voelde voor mij echt het beste. Ik ben er heel blij mee.

Aanpak

Om inzicht te krijgen startte ik, ter voorbereiding van het eerste gesprek met loopbaanadviseur Ellen Hofsté al met het maken van testen. Tijdens de eerste afspraak hebben we het doel van het traject vastgesteld. Vanuit het resultaat van meerdere vragenlijsten zijn we aan de slag gegaan.

Ellen heeft mij heel erg geholpen om in eerste instantie echt de tijd te nemen. Zij zei: “eerst naar de  tekentafel, uitzoeken wie je bent en wat bij jou past voordat je de volgende stap neemt.” Toen kwam het moment van zoeken, waar ga ik wel en waarop ook niet solliciteren. Het kernbegrip in de nieuwe functie was ‘mensgericht’. In die fase heeft Ellen ook echt geholpen met mijn cv en ook wel eens naar een brief gekeken. Ik ben namelijk wat langer van stof waardoor de lengte van een brief vaak moest worden gehalveerd. Ze gaf mij ook praktische handvatten om dat te doen. Zonder haar had ik dat niet echt goed gekund.

Dit viel op

Eerst vond ik dat ik een functie moest vinden passend bij mijn opleidingsniveau. Maar van die functies werd ik niet blij, die pasten niet in mijn nieuwe profiel. Door de gesprekken met Ellen kwam ik erachter dat juist het werk wat ik nu doe, mij heel veel werkplezier geeft, en dat het salaris dus niet de belangrijkste rol speelt.”

Over Ellen: “De stijl van Ellen heeft voor mij echt heel erg goed gewerkt. Ze is iemand met levenservaring en ervaring op de arbeidsmarkt. Haar communicatiestijl is tegelijkertijd heel direct en toch warm.”

Onze adviseur Ellen Hofsté: “Paul is open minded en actief met de aangereikte tips, handvatten en feedback aan de slag gegaan. En dit heeft geresulteerd in een voor hem zeer passende nieuwe carrière stap.”

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chat

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088 007 14 00. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen