Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Werken tot aan mijn pensioen

Janneke, medewerker bij een hogeschool, volgde het loopbaanadviestraject Focus op pensioen. Toen de toekomstplannen van de organisatie bekend werden, werd zij zich bewust dat zij, als de veranderingen gaan plaats vinden, al met pensioen is.

Via het intranet van de school vond Janneke informatie over het traject Focus op pensioen dat aansloot op de vragen die zij had. Het traject gaat over hoe je de tijd tot aan je pensioen op die manier invult die bij jou past. Haar leidinggevende vond het een goed idee om het traject te volgen.

Resultaat

Janneke vertelt dat ze heel veel heeft gehad aan de gesprekken met loopbaanadviseur Gemma Lammers. Ze is zich heel bewust geworden van een aantal dingen doordat Gemma haar een spiegel heeft voorgehouden. Janneke weet nu beter hoe ze dingen aan kan pakken en hoe ze haar werk voor zichzelf nog leuk kan maken.

Aanpak

Na een eerste gesprek met Gemma maakte Janneke, om inzicht te krijgen, een uitgebreide vragenlijst, ’25 belangrijke loopbaanvragen’. Janneke was erg onder de indruk van het resultaat van die vragenlijst. Ze startte namelijk met het idee dat ze helemaal niet tevreden was met hoe het ging met haar werk. Tot haar verrassing kwam juist naar voren dat ze zeer tevreden was met haar werk. Janneke: “Het was heel fijn om mij te realiseren dat ik op de goede plek zit. Dat heeft mij goed gedaan.”

Het resultaat bespraken Janneke en Gemma en wat de reden kan zijn dat je soms een ander idee hebt dan wat de realiteit is. Ook kreeg Janneke handvatten om zich weerbaarder op te stellen en ze heeft geleerd dat ze zich veel minder druk om dingen moet maken. Ze is al begonnen om actie te nemen om tot haar pensioen lekker aan het werk te blijven en gaat iets minder werken zodat ze andere leuke dingen kan doen.

Dit viel op

Op de vraag hoe haar leidinggevende reageerde op het resultaat van het traject vertelt Janneke dat ze erg gesteund is door hem. Hij vindt het goed dat ze dit zo heeft aangepakt want: “als het goed voor jou is is het goed voor ons.”

Loopbaanadviseur Gemma Lammers: “Janneke is meer in haar kracht gaan staan door zich uit te spreken naar leidinggevenden over wat haar wensen zijn. Samen hebben we de gesprekken voorbereid en de uitkomsten daarvan zijn voor haar werktoekomst prima gebleken!

Meer weten?

Meer informatie over het loopbaanadviestraject Focus op pensioen vind je hier.

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chat

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088 007 14 00. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen