Bemiddelingsfase
De medewerker heeft de oriëntatiefase afgerond en het is tijd voor de volgende stap: de bemiddelingsfase. Deze fase van drie maanden staat in het teken van het vinden van nieuw werk. Daarbij houden we rekening met de mogelijkheden en beperkingen van de medewerker zodat er een passend vervolg komt in de vorm van betaald werk, werkervaringsplaats, detachering of vrijwilligerswerk.
Weten hoe we dat doen?
Hoe werkt het?
De exacte invulling van de bemiddelingsfase wordt sterk bepaald door de mogelijkheden van de medewerker. Wanneer er goede kansen zijn op het vinden van passend werk bij een nieuwe werkgever wordt vol ingezet op het benaderen van de arbeidsmarkt en de ondersteuning daarbij door onze professionals. Wanneer het herstel van de medewerker achterblijft en er niet of nauwelijks arbeidsmogelijkheden zijn ondersteunen we de medewerker bij het vinden van vrijwilligerswerk of een andere zinvolle toekomstbestemming.
Arbeidsmarktactiviteiten
Om de arbeidsmarktkansen van de medewerker te vergroten zetten we de volgende acties in:
Jobsearch
Naast de re-integratieadviseur en de trainer zetten we een jobsearcher in die zoekt naar passende vacatures. De jobsearcher kent de regionale arbeidsmarkt, heeft een groot netwerk en is lid van mobiliteitsnetwerken waarin direct cv’s gepitcht kunnen worden. Voor medewerkers die niet terug kunnen keren naar de huidige werkgever start het zoeken naar werkervaringsplaatsen of vacatures al in de oriëntatiefase. Zo bieden we snel passende oplossingen.
Vacature database
Focus heeft in het loopbaanportaal een database met nagenoeg alle openbare vacatures van Nederland. In deze digitale omgeving stimuleert de adviseur de medewerker om zelf op zoek te gaan naar passende vacatures.
Jobclub
Elke twee weken is er een netwerkbijeenkomst waar de medewerker antwoord krijgt op vragen over de arbeidsmarkt, netwerken en solliciteren. Medewerkers delen hun netwerk, inspireren en ondersteunen elkaar, en worden geïnformeerd over open dagen, banenmarkten en wervingsdagen.
Wat gaat de medewerker leren?
In de bemiddelingsfase doorloopt de medewerker drie modules:
Eventuele verlenging
Het re-integratietraject 2e spoor heeft voor medewerkers die niet terugkeren naar de oude functie gemiddeld een doorlooptijd van zes maanden. Wanneer we ook daarna nog kunnen bijdragen aan succesvolle re-integratie kan het traject worden verlengd.
Wat is het resultaat?
Na de bemiddelingsfase heeft de medewerker:
- concrete tools om zichzelf te profileren
- vaardigheden om te netwerken en solliciteren
- een duidelijk beeld van waar kansen liggen in de arbeidsmarkt
- zicht op een nieuwe baan of een ander toekomstperspectief
- waar nodig- inzicht in de financiële consequenties van arbeidsongeschiktheid
Wat kost het?
€ 1.875,- exclusief btw
Hoe lang duurt het?
De bemiddelingsfase duurt 3 maanden.
Ik kies dit traject voor een medewerker
Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk. Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.
Meld een medewerker aan