Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Bemiddelingsfase

De medewerker heeft de oriëntatiefase afgerond en het is tijd voor de volgende stap: de bemiddelingsfase. Deze fase van drie maanden staat in het teken van het vinden van nieuw werk. Daarbij houden we rekening met de mogelijkheden en beperkingen van de medewerker zodat er een passend vervolg komt in de vorm van betaald werk, werkervaringsplaats, detachering of vrijwilligerswerk.

Weten hoe we dat doen?

Hoe werkt het?

De exacte invulling van de bemiddelingsfase wordt sterk bepaald door de mogelijkheden van de medewerker. Wanneer er goede kansen zijn op het vinden van passend werk bij een nieuwe werkgever wordt vol ingezet op het benaderen van de arbeidsmarkt en de ondersteuning daarbij door onze professionals. Wanneer het herstel van de medewerker achterblijft en er niet of nauwelijks arbeidsmogelijkheden zijn ondersteunen we de medewerker bij het vinden van vrijwilligerswerk of een andere zinvolle toekomstbestemming.

Arbeidsmarktactiviteiten
Om de arbeidsmarktkansen van de medewerker te vergroten zetten we de volgende acties in:

Jobsearch
Naast de re-integratieadviseur en de trainer zetten we een jobsearcher in die zoekt naar passende vacatures. De jobsearcher kent de regionale arbeidsmarkt, heeft een groot netwerk en is lid van mobiliteitsnetwerken waarin direct cv’s gepitcht kunnen worden. Voor medewerkers die niet terug kunnen keren naar de huidige werkgever start het zoeken naar werkervaringsplaatsen of vacatures al in de oriëntatiefase. Zo bieden we snel passende oplossingen.

Vacature database
Focus heeft in het loopbaanportaal een database met nagenoeg alle openbare vacatures van Nederland. In deze digitale omgeving stimuleert de adviseur de medewerker om zelf op zoek te gaan naar passende vacatures.

Jobclub
Elke twee weken is er een netwerkbijeenkomst waar de medewerker antwoord krijgt op vragen over de arbeidsmarkt, netwerken en solliciteren. Medewerkers delen hun netwerk, inspireren en ondersteunen elkaar, en worden geïnformeerd over open dagen, banenmarkten en wervingsdagen.

Wat gaat de medewerker leren?

In de bemiddelingsfase doorloopt de medewerker drie modules:

null

Eventuele verlenging

Het re-integratietraject 2e spoor heeft voor medewerkers die niet terugkeren naar de oude functie gemiddeld een doorlooptijd van zes maanden. Wanneer we ook daarna nog kunnen bijdragen aan succesvolle re-integratie kan het traject worden verlengd.

Wat is het resultaat?

Na de bemiddelingsfase heeft de medewerker:

  • concrete tools om zichzelf te profileren
  • vaardigheden om te netwerken en solliciteren
  • een duidelijk beeld van waar kansen liggen in de arbeidsmarkt
  • zicht op een nieuwe baan of een ander toekomstperspectief
  • waar nodig- inzicht in de financiële consequenties van arbeidsongeschiktheid

Wat kost het?

€ 1.695,- exclusief btw

Hoe lang duurt het?

De bemiddelingsfase duurt 3 maanden.

Met plezier weer aan ’t werk

Met plezier weer aan ’t werk

re-integratie 2e spoor
Ik wilde gewoon heel graag weer aan het werk. Dit kon na een re-integratietraject 2e spoor. Lees de complete ervaring.
Een baan die bij mij past

Een baan die bij mij past

re-integratie 2e spoor
Een stap naar een nieuwe toekomst op een plek die past bij wie ik nu ben. Met als einddoel: werkplezier. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk. Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld een medewerker aan