Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op gespreksvoering

Je wilt als leidinggevende of HR-professional medewerkers helpen om helder en duidelijk te communiceren waar ze voor staan en dat ze aangeven wat het beste bij ze past. Soms heeft een medewerker hier een duidelijk beeld van maar lukt het niet om dit concreet te delen met de omgeving. Jij wilt deze medewerker helpen om het goed onderbouwd over te brengen. 

Meld een medewerker aan

Kies voor beweging

Wat is het? 

Tijdens het korte traject Focus op gespreksvoering leert de medewerker om wensen en plannen voor de toekomst bespreekbaar te maken door goede gesprekken te voeren. Een persoonlijke loopbaanadviseur helpt de medewerker met plezier met de voorbereiding op deze gesprekken.

Hoe werkt het?

Adviesgesprekken 
Tijdens dit traject gaat de medewerker twee gesprekken aan met een eigen loopbaanadviseur. In het eerste gesprek via (beeld)bellen wordt de inhoud en de doelstelling van de gewenste gesprekken besproken. Daarin geeft de adviseur de medewerker ook ’huiswerk’ om zich verder voor te bereiden door te werken met opdrachten in ons loopbaanportaal. In het tweede gesprek oefent de medewerker de gesprekken face-to-face en krijgt hij of zij adviezen voor effectieve gespreksvoering.  

Loopbaanportaal 
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijgt de medewerker toegang tot het Focus loopbaanportaal. Via wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten krijgt de medewerker inzicht in talent, motivatie, toegevoegde waarde en wat werk voor hem of haar betekent. In deze digitale leeromgeving wordt het hele traject doorlopen met de daarbij behorende modules die inspireren en motiveren. De modules bestaan uit opdrachten, inspirerende filmpjes en artikelen, boekentips en informatie over ontwikkeling Bovendien kan de medewerker hier te allen tijde vragen stellen aan de adviseur.

Waarom gaat dit traject de medewerker helpen?

We begeleiden de medewerker om het doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op het stimuleren en ondersteunen van eigen regie door de medewerker.    

Na dit loopbaanadviestraject heeft medewerker: 

  • inzicht in talenten en competenties  
  • vaardigheden om succesvolle loopbaangesprekken te voeren
  • zelfvertrouwen om de volgende stappen te zetten

Wat kost het?

De prijs van dit traject is € 265,- exclusief btw

Hoelang duurt dit traject?

Dit traject duurt zes weken. 

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk.
 Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan