Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op leidinggeven

Je hebt oog voor medewerkers en hun (toekomstige) rollen. Er is een medewerker die wil groeien in zijn of haar loopbaan, en het liefst naar een managementrol. Jij herkent talent en wilt dit graag goed faciliteren. Je wilt inzicht geven in leidinggevende kwaliteiten zodat de medewerker bewust kan kiezen of een managementfunctie echt goed past. Bovendien krijgen jij en de medewerker zo een goed beeld van wat er nog nodig is om succesvol te zijn.

Meld een medewerker aan

Kies voor beweging

Wat is het? 

Tijdens het traject Focus op leidinggeven onderzoekt de medewerker hoe te groeien naar een managementrol. Samen met een loopbaanadviseur achterhaalt de medewerker welke talenten aanwezig zijn en wat motiveert. Met behulp van persoonlijkheidsvragenlijsten worden de leidinggevende kwaliteiten in kaart gebracht. Deze vragenlijsten maken bovendien duidelijk wat er nog nodig is om als leidinggevende succesvol te zijn zodat jullie samen een concreet plan kunnen maken om de overstap te maken.

Hoe werkt het?

Adviesgesprekken
Dit traject bestaat uit vier gesprekken met een eigen loopbaanadviseur. Samen met de adviseur vindt de medewerker antwoord op vragen als: “Past leidinggeven bij mij?”, “Wat zijn mijn sterke en wat zijn mijn ontwikkelpunten als manager?”, “Wat moet ik nog leren om de overstap naar een managementrol te maken?” en “Hoe pak ik dat aan?”.

Loopbaanportaal
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijgt de medewerker toegang tot het Focus loopbaanportaal. Via wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten ontdekt de medewerker leiderschapskwaliteiten, motivatie en wat werk voor hem of haar betekent. Ook vind je er opdrachten, inspirerende filmpjes, artikelen en boekentips. In deze digitale leeromgeving wordt het traject doorlopen met de bijbehorende modules. En de medewerker kan er te allen tijde vragen stellen aan de adviseur.

Actieplan
De resultaten van het traject worden vastgelegd in een plan. Hierin zijn de voorkeursrollen als manager beschreven en actiepunten benoemd om de overstap naar een leidinggevende functie te maken. Het verslag is voor de medewerker een handig hulpmiddel om resultaten van het traject te bespreken.

Waarom gaat dit traject de medewerker helpen? 

We begeleiden de medewerker om het persoonlijke doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op het stimuleren van eigen regie door de medewerker.

Wat is het resultaat?

Na dit loopbaanadviestraject heeft de medewerker:

  • inzicht in aanwezige managementvaardigheden
  • inzicht in talenten, ambities en competenties
  • zicht op hoe zich het beste te ontwikkelen voor een leidinggevende functie
  • zicht op welke managementrol het beste past
  • vertrouwen om vervolgstappen te zetten.

Wat kost het?

De prijs van dit traject is € 670,- exclusief btw.

Hoelang duurt dit traject?

Dit traject duurt acht weken.

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk.
 Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan