Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op leidinggeven

Je herkent medewerkers en hun (toekomstige) rollen. Er is een medewerker die wil groeien in zijn of haar loopbaan, en het liefst naar een managementrol. Jij herkent talent en wilt dit graag goed faciliteren. Je wilt de medewerker het inzicht geven in leidinggevende kwaliteiten zodat men bewust kan kiezen of een leidinggevende functie echt goed past. Zodat zowel jij als de medewerker inzicht krijgt in wat er nog nodig is om succesvol te zijn. 

Meld een medewerker aan

Kies voor beweging

Wat is het? 

Tijdens het traject Focus op leidinggeven onderzoekt de medewerker hoe te groeien naar een managementrol. Samen met een loopbaanadviseur achterhaalt de medewerker elke talenten aanwezig zijn en wat motiveert. Aan de hand van persoonlijkheidsvragenlijsten worden de leidinggevende kwaliteiten in kaart gebracht. Deze vragenlijsten maken bovendien duidelijk wat er nog nodig is om als leidinggevende succesvol te zijn zodat jullie samen een concreet plan kan maken om de overstap te maken. 

Hoe werkt het?

Adviesgesprekken 
Dit traject bestaat uit vier gesprekken met een eigen loopbaanadviseur. Een persoonlijk fysiek gesprek en drie gesprekken via (beeld)bellen. Samen met de adviseur geeft de medewerker antwoord op vragen als: “Past leidinggeven bij mij?”, “Wat zijn mijn sterke – en wat zijn mijn ontwikkelpunten als manager?”, “Wat moet ik nog leren om de overstap naar een managementrol te maken?” en “Hoe pak ik dat aan?”. 

Loopbaanportaal 
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijgt de medewerker toegang tot het Focus loopbaanportaal. Via wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten krijgt de medewerker inzicht in talent, motivatie, toegevoegde waarde en wat werk voor hem of haar betekent. In deze digitale leeromgeving wordt het hele traject doorlopen met de daarbij behorende modules die inspireren en motiveren. De modules bestaan uit opdrachten, inspirerende filmpjes en artikelen, boekentips en informatie over ontwikkeling Bovendien kan de medewerker hier te allen tijde vragen stellen aan de adviseur.

Actieplan 
De resultaten van het traject worden vastgelegd in een plan. In dit verslag zijn je voorkeursrollen als manager beschreven en actiepunten benoemd om de overstap naar een leidinggevende positie te maken. Het verslag is voor de medewerker een handig hulpmiddel om resultaten van het traject te bespreken.

Waarom gaat dit traject de medewerker helpen? 

We begeleiden de medewerker om het persoonlijke doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op het stimuleren en ondersteunen van eigen regie door de medewerker.

Na dit loopbaanadviestraject heeft de medewerker:

  • inzicht in aanwezige managementvaardigheden
  • inzicht talenten, ambities en competenties
  • zicht op hoe zich het beste te ontwikkelen voor een leidinggevende functie  
  • zicht op welke managementrol het beste past
  • zelfvertrouwen om de volgende stappen te zetten 

Wat kost het?

De prijs van dit traject is € 575,- exclusief btw 

Hoelang duurt dit traject?

Dit traject duurt acht weken.

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk.
 Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan