Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op loopbaankeuze

Werk verandert voortdurend. Daarom is het belangrijk om bezig te zijn met de toekomst. Je wilt dat medewerkers groeien in hun loopbaan en meer zicht hebben op hun talenten en ontwikkelmogelijkheden. Zodat medewerkers bewust kunnen kiezen voor de loopbaanstappen die écht bij de werknemer passen. Jij wil daar de ruimte voor geven en dit stimuleren. 

Meld een medewerker aan

Kies voor beweging

Wat is het? 

Tijdens het traject Focus op loopbaankeuze onderzoekt de medewerker hoe zich verder te ontwikkelen in zijn of haar loopbaan. Samen met een persoonlijke loopbaanadviseur achterhaalt de medewerker de belangrijkste kwaliteiten, wat motiveert en welk soort werk- en werkomgeving daar het goed bij past. 

Hoe werkt het?

Adviesgesprekken 
Focus op talent bestaat uit vier gesprekken met een ervaren loopbaanadviseur. Een persoonlijk fysiek gesprek en drie gesprekken via (beeld)bellen. Samen met de adviseur geeft de medewerker antwoord op vragen als: “In welke richting kan ik me ontwikkelen?”, ”Wat is een passende opleiding voor mij?, “Hoe maak ik een volgende stap in mijn loopbaan?”, “Welke skills heb ik in de toekomst nodig?”, of “Welke beroepen bieden goede kansen?”. 

Loopbaanportaal 
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijgt de medewerker toegang tot het Focus loopbaanportaal. Via wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten krijgt de medewerker inzicht in talent, motivatie, toegevoegde waarde en wat werk voor hem of haar betekent. In deze digitale leeromgeving wordt het hele traject doorlopen met de daarbij behorende modules die inspireren en motiveren. De modules bestaan uit opdrachten, inspirerende filmpjes en artikelen, boekentips en informatie over ontwikkeling Bovendien kan de medewerker hier te allen tijde vragen stellen aan de adviseur.

Actieplan 
De resultaten van het traject worden vastgelegd in een plan. Hierin staan de sterke punten, motivatoren en ontwikkelmogelijkheden van de medewerker in benoemd. Waar nodig kan het plan worden aangevuld met opleidingsmogelijkheden. Het verslag is voor de medewerker een handig hulpmiddel om de resultaten van het traject te bespreken.

Waarom gaat dit traject de medewerker helpen?

We begeleiden de medewerker om het persoonlijke doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op het stimuleren en ondersteunen van eigen regie door de medewerker.   

Na dit loopbaanadviestraject heeft de medewerker: 

  • inzicht in talenten, ambities en competenties
  • zicht op ontwikkelmogelijkheden
  • inzicht in wat écht bij hem of haar past
  • een helder beeld hoe dit door te vertalen naar een volgende loopbaanstap
  • zelfvertrouwen om de volgende stappen te zetten 

Wat kost het?

De prijs van dit traject is € 645,- exclusief btw 

Hoelang duurt dit traject?

Dit traject duurt acht weken.

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk.
 Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan