Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op nieuw werk

Jouw organisatie is altijd in beweging. Ook medewerkers wil je helpen om aan zichzelf te blijven werken en zichzelf te blijven ontwikkelen. Je wilt medewerkers motiveren om te veranderen van werk en bewust te laten kiezen voor een nieuwe functie die echt bij ze past. Vanuit de mogelijkheden, uitdagingen en ambities die ze hebben. 

Meld een medewerker aan

Kies voor beweging

Wat is het? 

Het traject Focus op nieuw werk is voor de medewerker die moet veranderen van werk en moet overstappen naar een nieuwe functie. Binnen of buiten de organisatie. De medewerker onderzoekt eigen ervaring, kwaliteiten en welk daarbij werk past. Daarbij wordt rekening gehouden met de situatie op de arbeidsmarkt zodat de medewerker zich kan richten op beroepen die kansrijk zijn. Als de zoekrichting bepaald is maakt de medewerker samen met de adviseur een plan om de nieuwe baan te vinden.

Hoe werkt het?

Adviesgesprek 
Dit traject bestaat uit vijf gesprekken met een ervaren loopbaanadviseur. Twee persoonlijke en fysieke gesprekken en drie gesprekken via (beeld)bellen. Samen met de adviseur geeft de medewerker antwoord op vragen als: “Welk werk past bij mij?”; ”Welke bij- of omscholing heb ik nodig?”; “Mijn functie stopt, wat kan ik nog meer? “Waar liggen mijn kansen in de arbeidsmarkt?” of “Wat is een goede manier om werk te vinden?”. 

Loopbaanportaal
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijgt de medewerker toegang tot het Focus loopbaanportaal. Via wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten krijgt de medewerker inzicht in talent, motivatie, toegevoegde waarde en wat werk voor hem of haar betekent. In deze digitale leeromgeving wordt het hele traject doorlopen met de daarbij behorende modules die inspireren en motiveren. De modules bestaan uit opdrachten, inspirerende filmpjes en artikelen, boekentips en informatie over ontwikkeling Bovendien kan de medewerker hier te allen tijde vragen stellen aan de adviseur.

Actieplan 
De resultaten van het traject worden door vastgelegd in een plan. In dit verslag zijn passende functierichtingen beschreven en actiepunten benoemd om de gekozen functie te bereiken. Het verslag is voor de medewerker een handig hulpmiddel om de resultaten van het traject te bespreken. 

Waarom gaat dit traject de medewerker helpen?

We begeleiden de medewerker om het persoonlijke doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op het stimuleren en ondersteunen van eigen regie door de medewerker.    

Na dit loopbaanadviestraject heeft de medewerker: 

  • inzicht in talenten, ambities en competenties
  • zicht op ontwikkelmogelijkheden
  • zicht op welke baan het beste past en waar de kansen liggen
  • zelfvertrouwen om de volgende stappen te zetten

Wat kost het?

De prijs van dit traject is € 775,- exclusief btw 

Hoelang duurt dit traject?

Dit traject duurt tien weken. 

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk.
 Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan