Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op nieuw werk

Jouw organisatie is altijd in beweging. Daarom wil je medewerkers helpen om mee te bewegen door zichzelf te ontwikkelen. Je wilt hen motiveren om te veranderen van baan of bewust te kiezen voor een nieuwe functie die beter bij ze past. Vanuit de mogelijkheden, uitdagingen en ambities die ze hebben.

Meld een medewerker aan

Kies voor beweging

Wat is het? 

Het traject Focus op nieuw werk is voor de medewerker die wil of moet veranderen van functie. Binnen of buiten de organisatie. De medewerker onderzoekt ervaring en talenten en welk werk daarbij past. De situatie op de arbeidsmarkt wordt meegenomen zodat de medewerker zich kan richten op beroepen die kansrijk zijn. Als de zoekrichting bepaald is maakt de medewerker samen met de adviseur een plan om de nieuwe baan te vinden.

Hoe werkt het?

Adviesgesprek
Dit traject bestaat uit vijf gesprekken met een ervaren loopbaanadviseur. Samen met de adviseur vindt de medewerker antwoord op vragen als: “Welk werk past bij mij?”, ”Welke bij- of omscholing heb ik nodig?”, “Mijn functie stopt, wat kan ik nog meer?, “Waar liggen mijn kansen in de arbeidsmarkt?” of “Wat is een goede manier om werk te vinden?”.

Loopbaanportaal
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijgt de medewerker toegang tot het Focus loopbaanportaal. Via wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten ontdekt de medewerker talenten, competenties en functiemogelijkheden. Arbeidsmarkttools in het portaal helpen bij het vinden van de weg naar de arbeidsmarkt. In deze digitale leeromgeving wordt het traject doorlopen met de bijbehorende modules. En de medewerker kan er te allen tijde vragen stellen aan de adviseur.

Actieplan
De resultaten van het traject worden vastgelegd in een plan. Hierin zijn passende functierichtingen beschreven en actiepunten benoemd om het gekozen doel te bereiken. Het plan is voor de medewerker een handig hulpmiddel om de resultaten van het traject te bespreken.

Waarom gaat dit traject de medewerker helpen?

We begeleiden de medewerker om het persoonlijke doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op het stimuleren van eigen regie door de medewerker.

Wat is het resultaat?

Na dit loopbaanadviestraject heeft de medewerker:

  • inzicht in talenten, ambities en competenties
  • zicht op ontwikkelmogelijkheden
  • zicht op welke baan het beste past en waar de kansen liggen
  • vertrouwen om vervolgstappen te zetten.

Wat kost het?

De prijs van dit traject is € 865,- exclusief btw. 

Hoelang duurt dit traject?

Dit traject duurt tien weken. 

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk.
 Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan