Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op op pensioen

Er is een medewerker die over een paar jaar met pensioen gaat waardoor er een nieuwe loopbaanfase ontstaat. Wat betekent dit voor de inzetbaarheid van de medewerker? Wil hij of zij minder werken of de functie anders inrichten? De meeste grote gebeurtenissen in ons leven, zoals studeren, de eerste nieuwe baan, kinderen krijgen, gaan gepaard met een proces waarin men opnieuw de balans moet zien te vinden. De aankomende pensioentijd is daar geen uitzondering op. En de laatste jaren van de loopbaan van de medewerker dus ook niet.

Meld een medewerker aan

Kies voor beweging

Wat is het? 

Tijdens het traject Focus op pensioen maakt de medewerker de balans op en een plan voor de verdere loopbaan tot aan het pensioen. Samen met een persoonlijke  loopbaanadviseur achterhaalt de medewerker wat hij of zij echt belangrijk vindt en nog graag wil bereiken in deze fase, en wat daarvoor nodig is. 

Hoe werkt het?

Adviesgesprekken
Focus op pensioen bestaat uit vier gesprekken met een ervaren loopbaanadviseur. Een persoonlijk fysiek gesprek en drie gesprekken via (beeld)bellen. Samen met de adviseur geeft de medewerker antwoord op vragen als “Wil ik minder gaan werken?”, “Hoe ga ik om met de hoge verwachtingen over mijn prestaties?”, “Welke rollen en taken wil ik behouden en welke overdragen?”, “Hoe ga ik om met negatieve beeldvorming van anderen over ouder worden?”, “Hoe kan ik mijn kennis en ervaring behouden voor mijn werkgever?”, of “Hoe blijf ik vitaal?”. 

Loopbaanportaal 
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijgt de medewerker toegang tot het Focus loopbaanportaal. Via wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten krijgt de medewerker inzicht in talent, motivatie, toegevoegde waarde en wat werk voor hem of haar betekent. In deze digitale leeromgeving wordt het hele traject doorlopen met de daarbij behorende modules die inspireren en motiveren. De modules bestaan uit opdrachten, inspirerende filmpjes en artikelen, boekentips en informatie over ontwikkeling Bovendien kan de medewerker hier te allen tijde vragen stellen aan de adviseur.

Actieplan 
De resultaten van het traject worden vastgelegd in een plan. In dit plan worden de wensen, passende rollen en taken beschreven om de rest van de loopbaan van de medewerker op een passende manier vorm te geven. Het actieplan is voor de medewerker een handig hulpmiddel om de resultaten van het traject te bespreken. 

Waarom gaat dit traject de medewerker helpen?

We begeleiden de medewerker om het doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op het stimuleren en ondersteunen van eigen regie door de medewerker.   

Na dit loopbaanadviestraject heeft de medewerker: 

  • een duidelijk beeld over de inrichting van de laatste loopbaanfase
  • een duidelijk plan hoe dit aan te pakken
  • zelfvertrouwen om de volgende stappen te zetten 

Wat kost het?

De prijs van dit traject is € 575,- exclusief btw

Hoelang duurt dit traject?

Dit traject duurt acht weken. 

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk.
 Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan