Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op pensioen

Er is een medewerker die over een paar jaar met pensioen gaat waardoor er een nieuwe loopbaanfase ontstaat. Wat betekent dit voor de inzetbaarheid van de medewerker? Wil hij of zij minder werken of de functie anders inrichten? De meeste grote gebeurtenissen in ons leven, zoals studeren, de eerste baan of kinderen krijgen, gaan gepaard met een proces van opnieuw balans vinden. Dat geldt ook voor de aankomende pensioentijd. Loopbaanadvies helpt om zo’n proces soepel te doorlopen.

Meld een medewerker aan

Kies voor beweging

Wat is het? 

Tijdens het traject Focus op pensioen maakt de medewerker de balans op en wordt een plan voor de verdere loopbaan tot aan het pensioen gemaakt. Samen met een eigen loopbaanadviseur achterhaalt de medewerker wat hij of zij echt belangrijk vindt en nog graag wil bereiken in deze fase, en wat daarvoor nodig is.

Hoe werkt het?

Adviesgesprekken
Focus op pensioen bestaat uit vier gesprekken met een ervaren loopbaanadviseur. Samen met de adviseur vindt de medewerker antwoord op vragen als “Wil ik minder gaan werken?”, “Hoe ga ik om met de hoge verwachtingen over mijn prestaties?”, “Welke rollen en taken wil ik behouden en welke overdragen?”, “Hoe ga ik om met negatieve beeldvorming van anderen over ouder worden?”, “Hoe kan ik mijn kennis en ervaring behouden voor mijn werkgever?” of “Hoe blijf ik vitaal?”.

Loopbaanportaal
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijgt de medewerker toegang tot het Focus loopbaanportaal. Via wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten ontdekt de medewerker talenten, motivatie en wat werk voor hem of haar betekent. Ook vind je er opdrachten, inspirerende filmpjes, en informatie over vitaliteit. In deze digitale leeromgeving wordt het traject doorlopen met de bijbehorende modules. En de medewerker kan er te allen tijde vragen stellen aan de adviseur.

Actieplan
De resultaten van het traject worden vastgelegd in een plan. Hierin worden de wensen, rollen en taken beschreven om het vervolg van de loopbaan op een passende manier vorm te geven. Het actieplan is voor de medewerker een handig hulpmiddel om de resultaten van het traject te bespreken.

Waarom gaat dit traject de medewerker helpen?

We begeleiden de medewerker om het persoonlijke doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op het stimuleren van eigen regie door de medewerker.

Wat is het resultaat?

Na dit loopbaanadviestraject heeft de medewerker:

  • een duidelijk beeld over de inrichting van de laatste loopbaanfase
  • een duidelijk plan hoe dit aan te pakken
  • vertrouwen om vervolgstappen te zetten.

Wat kost het?

De prijs van dit traject is € 670,- exclusief btw.

Hoelang duurt dit traject?

Dit traject duurt acht weken. 

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk.
 Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan