Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op veerkracht

Je wilt graag dat je medewerkers bevlogen en met energie aan het werk zijn. Dat creëert een medewerker door de juiste balans te vinden in de taken die bij de functie horen en de bijbehorende zaken die energie geven. Wanneer de medewerker stressklachten heeft kan het zijn dat de functie niet goed (meer) past. Je de medewerker ondersteunen om dit aan te pakken, zodat hij of zij weer het maximale uit zichzelf kan halen. 

Meld een medewerker aan

Kies voor beweging

Wat is het? 

Tijdens het traject Focus op veerkracht onderzoeken we welke taken de medewerker energie geven zodat het werk door kleine aanpassingen beter in balans kan komen. Samen met een loopbaanadviseur ontdek de medewerker wat de persoonlijke veerkracht is en hoe men ruimte kan creëren en kan houden om met plezier te werken. Daarnaast helpen we met praktische tips om slimmer met stress om te gaan. Zo krijgt de medewerker beter zicht op zichzelf, in talenten en in welke taken het beste passen.

Hoe werkt het?

Adviesgesprekken 
Dit traject bestaat uit vijf gesprekken met een ervaren loopbaanadviseur. Twee persoonlijke en fysieke gesprekken en drie gesprekken via (beeld)bellen. Samen met de adviseur geeft de medewerker antwoord op vragen als: “Wat zijn energiegevers en energievreters in mijn werk?”, “Waardoor worden mijn stressklachten veroorzaakt?”, “Hoe kan ik door kleine aanpassingen in mijn takenpakket weer in balans komen?”, “En hoe pak ik dat aan?”, “Of is het beter om een functie te zoeken die beter bij me past?”. 

Loopbaanportaal
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijgt de medewerker toegang tot het Focus loopbaanportaal. Via wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten krijgt de medewerker inzicht in talent, motivatie, toegevoegde waarde en wat werk voor hem of haar betekent. In deze digitale leeromgeving wordt het hele traject doorlopen met de daarbij behorende modules die inspireren en motiveren. De modules bestaan uit opdrachten, inspirerende filmpjes en artikelen, boekentips en informatie over ontwikkeling Bovendien kan de medewerker hier te allen tijde vragen stellen aan de adviseur.

Waarom gaat dit traject de medewerker helpen?

We begeleiden de medewerker om het persoonlijke doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op het stimuleren en ondersteunen van eigen regie door de medewerker.   

Na dit loopbaanadviestraject heeft de medewerker: 

  • inzicht in welke taken het best passend zijn en hoe deze naar zich toe te trekken
  • handvatten om effectief om te gaan met stress
  • inzicht hoe de persoonlijke veerkracht te vergroten
  • zelfvertrouwen om de volgende stappen te zetten 

Wat kost het?

De prijs van dit traject is € 775,- exclusief btw

Hoelang duurt dit traject?

Dit traject duurt tien weken. 

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk.
 Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan