Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op veerkracht

Je wilt graag dat je medewerkers bevlogen en met energie aan het werk zijn. Een voorwaarde is daarbij dat de medewerker werk heeft dat goed past en de juiste balans vindt tussen taken die energie geven en nemen. Wanneer een medewerker stressklachten ontwikkelt kan het zijn dat de functie niet goed (meer) past. Je kunt de medewerker dan ondersteunen door dit aan te pakken, zodat hij of zij weer het maximale uit zichzelf kan halen.

Meld een medewerker aan

Kies voor beweging

Wat is het? 

Tijdens het traject Focus op veerkracht onderzoeken we welke taken de medewerker energie geven zodat het werk door kleine aanpassingen beter in balans komt. Samen met een loopbaanadviseur leert de medewerker ruimte te creëren en houden om met plezier te werken. Daarnaast helpen we met praktische tips om slimmer met stress om te gaan. Zo krijgt de medewerker beter zicht op zichzelf en wordt persoonlijke veerkracht vergroot.

Hoe werkt het?

Adviesgesprekken
Dit traject bestaat uit vijf gesprekken met een ervaren loopbaanadviseur. Samen met de adviseur geeft de medewerker antwoord op vragen als: “Wat zijn energiegevers en energievreters in mijn werk?”, “Waardoor worden mijn stressklachten veroorzaakt?”, “Hoe kan ik mijn takenpakket aanpassen om in balans te komen, en hoe pak ik dat aan?” of “Is het beter om een functie te zoeken die beter bij me past?”.

Loopbaanportaal
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijgt de medewerker toegang tot het Focus loopbaanportaal. Via wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten ontdekt de medewerker talenten, motivatie en wat werk voor hem of haar betekent. Ook vind je er opdrachten, inspirerende filmpjes en informatie over mentale en fysieke vitaliteit. In deze digitale leeromgeving wordt het traject doorlopen met de bijbehorende modules. En de medewerker kan er te allen tijde vragen stellen aan de adviseur.

Actieplan
De resultaten van het traject worden vastgelegd in een actieplan. Hierin zijn de belangrijkste energiegevers en sterke punten van de medewerker benoemd en wat er nodig is om met plezier aan het werk te blijven. Het actieplan is voor de medewerker een handig hulpmiddel om de resultaten van het traject te bespreken met leidinggevende of HR-adviseur.

Waarom gaat dit traject de medewerker helpen?

We begeleiden de medewerker om het persoonlijke doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op het stimuleren en ondersteunen van eigen regie door de medewerker.

Wat is het resultaat?

Na dit loopbaanadviestraject heeft de medewerker:

  • inzicht in welke taken het best passend zijn en hoe deze naar zich toe te trekken
  • handvatten om effectief om te gaan met stress
  • inzicht hoe de persoonlijke veerkracht te vergroten
  • vertrouwen om de volgende stappen te zetten.

Wat kost het?

De prijs van dit traject is € 865,- exclusief btw.

Hoelang duurt dit traject?

Dit traject duurt tien weken. 

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk.
 Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan