Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op werkplezier

Als leidinggevende of HR-professional weet je als geen ander dat taken die goed aansluiten bij wat jou motiveert je energie geven. Dat zorgt voor werkplezier. Hierdoor kun je je werk ook beter aan op momenten dat het even tegenzit en ervaar je minder werkstress. Hoe zorg jij ervoor dat medewerkers meer plezier uit hun werk halen?

Meld een medewerker aan

Kies voor beweging

Wat is het? 

Tijdens het traject Focus op werkplezier onderzoekt de medewerker welke taken echt passend zijn en hoe de medewerker meer van dat soort taken naar zich toe kan trekken. Daarnaast krijgt de medewerker beter zicht op zichzelf, de belangrijkste kwaliteiten en wat motiveert in werk.

Hoe werkt het?

Adviesgesprekken
Focus op werkplezier bestaat uit drie gesprekken met een ervaren loopbaanadviseur. Samen met de adviseur vindt de medewerker antwoord op de vraag: “Welke taken geven mij werkplezier en hoe trek ik meer van dat soort taken naar me toe?”.

Loopbaanportaal
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijgt de medewerker toegang tot het Focus loopbaanportaal. Via wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten ontdekt de medewerker talenten, motivatie en wat werk voor hem of haar betekent. Ook vind je er opdrachten, inspirerende filmpjes, artikelen en boekentips. In deze digitale leeromgeving wordt het traject doorlopen met de bijbehorende modules. En de medewerker kan er te allen tijde vragen stellen aan de adviseur.

Actieplan
De resultaten van het traject worden vastgelegd in een plan. In dit verslag zijn de belangrijkste motivatoren en sterke punten beschreven en actiepunten benoemd om werkplezier te vergroten. Het actieplan is voor de medewerker een handig hulpmiddel om de resultaten van het traject te bespreken met leidinggevende of HR-adviseur.

Waarom gaat dit traject de medewerker helpen? 

We begeleiden de medewerker om het persoonlijke doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op het stimuleren van eigen regie door de medewerker.

Wat is het resultaat?

Na dit loopbaanadviestraject heeft de medewerker:

  • inzicht in eigen talenten
  • zicht op energiegevers en –nemers
  • zicht op welke taken passend zijn en werkplezier geven
  • vertrouwen om vervolgstappen te zetten

Wat kost het?

De prijs van dit traject is € 455,- exclusief btw.

Hoelang duurt dit traject?

Dit traject duurt zes weken. 

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk.
 Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan