Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op werkplezier

Als leidinggevende of HR Professional weet je als geen ander dat taken die goed aansluiten bij wat jou motiveert je energie geven. Dat zorgt voor werkplezier. Hierdoor kun je je werk ook beter aan op momenten dat het even tegenzit. Zo ervaar je minder werkstress. Hoe zorg jij ervoor dat medewerkers meer plezier uit hun werk halen? 

Meld een medewerker aan

Kies voor beweging

Wat is het? 

Tijdens het traject Focus op werkplezier onderzoekt de medewerker welke taken echt passend zijn passen en hoe meer van dat soort taken naar zich toe te trekken. Daarnaast krijgt de medewerker beter zicht op zichzelf. Samen met een loopbaanadviseur onderzoekt de medewerker de belangrijkste kwaliteiten, wat motiveert en welk soort werk daar het beste bij past.

Hoe werkt het?

Adviesgesprekken 
Focus op werkplezier bestaat uit drie gesprekken met een ervaren loopbaanadviseur. Een persoonlijk fysiek gesprek en twee gesprekken via (beeld)bellen. Samen met de adviseur geeft de medewerker antwoord op de vraag: “Welke taken geven mij werkplezier en hoe trek ik meer van dat soort taken naar me toe?”.

Loopbaanportaal 
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijgt de medewerker toegang tot het Focus loopbaanportaal. Via wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten krijgt de medewerker inzicht in talent, motivatie, toegevoegde waarde en wat werk voor hem of haar betekent. In deze digitale leeromgeving wordt het hele traject doorlopen met de daarbij behorende modules die inspireren en motiveren. De modules bestaan uit opdrachten, inspirerende filmpjes en artikelen, boekentips en informatie over ontwikkeling Bovendien kan de medewerker hier te allen tijde vragen stellen aan de adviseur.

Verslag 
De resultaten van het traject worden vastgelegd in een eindverslag. In dit verslag zijn de belangrijkste motivatoren en sterke punten beschreven en actiepunten benoemd om het werkplezier van de medewerker te vergroten. Het verslag is voor de medewerker een handig hulpmiddel om de resultaten van het traject te bespreken. 

Waarom gaat dit traject de medewerker helpen? 

We begeleiden de medewerker om het persoonlijke doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op het stimuleren en ondersteunen van eigen regie door de medewerker.    

Na dit loopbaanadviestraject heeft de medewerker: 

  • beter inzicht in zichzelf
  • zicht op welke taken het best passend zijn
  • zelfvertrouwen om vervolgstappen te zetten
  • een eindverslag om te werken aan het vergroten van werkplezier 

Wat kost het?

€ 395,- exclusief btw

Hoelang duurt dit traject?

Dit traject duurt zes weken. 

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk.
 Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan