Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Haalbaarheidsonderzoek

Een medewerker is al geruime tijd niet aan het werk en er lijken onvoldoende mogelijkheden om terug te keren in de huidige functie, het 1e spoor. Dan moet een traject Re-integratie 2e spoor worden opgestart. Is het nog niet duidelijk of re-integratie bij een andere werkgever zinvol is voor de medewerker? Zet dan eerst een haalbaarheidsonderzoek in. 

Meld een medewerker aan

Zorg voor beweging

Wat is het? 

Een haalbaarheidsonderzoek wordt gedaan zodra niet duidelijk is of een re-integratie 2e spoortraject voor een medewerker haalbaar is. Dit onderzoek wordt ingezet voorafgaand aan het starten van een spoor 2 traject.  

Samen met een persoonlijke loopbaanadviseur onderzoekt de medewerker of er nog andere arbeidsmogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn. Het arbeidsdeskundige rapport is hiervoor de basis. Na een eerste kennismaking en een verdiepend gesprek met de adviseur, geeft de Focus Kansencheck de medewerker inzicht in zijn of haar arbeidsmarktkansen. Een vacature onderzoek geeft richting aan de beschikbaarheid van deze kansen. De persoonlijke adviseur, een jobsearcher en de arbeidsdeskundige zorgen daarna samen voor een inventarisatierapport, een haalbaarheidsrapport en een advies over de vervolgstappen. 

Als er wel mogelijkheden zijn, rekening houdend de mogelijkheden en beperkingen van de medewerker, dan kan een traject re-integratie 2e spoor worden opgestart. In dat geval wordt direct gestart met de oriëntatiefase. 

Wat is het resultaat?

Na het haalbaarheidsonderzoek:

  • heeft de medewerker inzicht in het eigen kunnen
  • is helder wat de kansen voor de medewerker op arbeidsmarkt zijn
  • ligt er een concreet advies over de vervolgstappen op het gebied van werk 

 

Wat kost het?

€1.350,- exclusief btw

Hoelang duurt het?

Vijf weken.

Een baan die bij mij past

Een baan die bij mij past

re-integratie 2e spoor
Een stap naar een nieuwe toekomst op een plek die past bij wie ik nu ben. Met als einddoel: werkplezier. Lees de complete ervaring.
Met plezier weer aan ’t werk

Met plezier weer aan ’t werk

re-integratie 2e spoor
Ik wilde gewoon heel graag weer aan het werk. Dit kon na een re-integratietraject 2e spoor. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk.
 Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan