Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Loopbaan APK

De wereld om ons heen verandert en jouw organisatie beweegt mee. Je wilt dat medewerkers zich blijven ontwikkelen in hun loopbaan. Binnen jouw organisatie, maar ook als dat erbuiten is. Hierbij wil je ze goed faciliteren. Je wilt ze de ruimte geven om te kijken naar hun huidige loopbaan en hen de kans geven om een loopbaanplan te maken. 

Meld een medewerker aan

Kies voor beweging

Wat is het? 

De loopbaan APK is waardevol aangezien jij de medewerker de kans geeft om opnieuw naar zijn of haar loopbaanpad te kijken en te investeren in de eigen groei. Je geeft de gelegenheid om tijdig actie ondernemen en te ontdekken op welke punten de medewerker zich kan ontwikkelen in een functie. Bijvoorbeeld door bij- of omscholing.

Hoe werkt het?

Arbeidsmarktscan 
De loopbaan APK wordt gestart met een korte online vragenlijst. Aan de hand van de antwoorden van de medewerker worden de kansen berekend om werk te vinden in het huidige beroep en in de regio waar de medewerker werkzaam is. Nu en in de toekomst. Daarnaast kunnen ook de kansen in een aantal alternatieve beroepen berekend worden. De arbeidsmarktscan wordt afgesloten met een verslag. Daarin staat, aanvullend op  -naast de resultaten van de onderzochte beroepen, praktische informatie over: 

  • waar en via welke kanalen men het best op zoek kan gaan naar ander werk
  • welke opleidingen belangrijk zijn om het vakmanschap up to date te houden
  • hoe men de kansen vergroot om werk te vinden 

Adviesgesprek 
De resultaten van de arbeidsmarktscan worden besproken met een loopbaanadviseur. Als de medewerker werk zoekt, bestaat het advies uit het bespreken van passende vacatures en effectieve manieren om werk te vinden. Als de medewerker de APK wil gebruiken om de kansen in de toekomst te vergroten, ligt de kern van het gesprek in het afwegen van scholingsmogelijkheden en activiteiten om zich verder te ontwikkelen binnen de huidige functie.

Loopbaanportaal
De medewerker krijgt zes weken lang toegang tot het Focus loopbaanportaal. Via wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten krijgt de medewerker inzicht in talent, motivatie, toegevoegde waarde en wat werk voor hem of haar betekent. In deze digitale leeromgeving wordt het hele traject doorlopen met de daarbij behorende modules die inspireren en motiveren. De modules bestaan uit opdrachten, inspirerende filmpjes en artikelen, boekentips en informatie over ontwikkeling. Bovendien kan de medewerker hier te allen tijde vragen stellen aan de adviseur.

 

Waarom gaat dit traject de medewerker helpen?

We begeleiden de medewerker om het doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op het stimuleren en ondersteunen van eigen regie door de medewerker.    

Na dit loopbaanadviestraject heeft de medewerker: 

  • inzicht in talenten, ambities en competenties
  • helder wat de volgende loopbaanstap kan zijn
  • inzicht in de kansen om werk te vinden
  • concrete tools om kansen te kunnen pakken
  • zelfvertrouwen om de volgende stappen te zetten 

Wat kost het?

De prijs van dit traject is € 345,- exclusief btw

Hoelang duurt dit traject?

Dit traject duurt zes weken.

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk.
 Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan