Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Loopbaan APK

De wereld om ons heen verandert en jouw organisatie beweegt mee. Je wilt dat ook medewerkers meebewegen door zich te blijven ontwikkelen in hun loopbaan. Objectieve feedback over hun arbeidsmarktpositie helpt daarbij. Het geeft inzicht in wat er nodig is om een aantrekkelijke medewerker te blijven en prikkelt om kennis en vaardigheden up-to-date te houden.

Meld een medewerker aan

Kies voor beweging

Wat is het? 

De loopbaan APK is waardevol omdat hij de medewerker een spiegel voorhoudt. Wat is de waarde van mijn kennis en vaardigheden op de arbeidsmarkt? Met die informatie kan de medewerker een gericht plan maken voor zijn of haar ontwikkeling.

Hoe werkt het?

Arbeidsmarktscan
De medewerker start de loopbaan APK met het invullen van een korte online vragenlijst. Aan de hand hiervan worden de kansen berekend om werk te vinden in het huidige beroep en in de regio waar de medewerker werkzaam is. Nu en in de toekomst. Daarnaast worden ook de kansen in een aantal alternatieve beroepen berekend. De arbeidsmarktscan wordt afgesloten met een verslag. Daarin staat, aanvullend op de resultaten van de onderzochte beroepen, ook praktische informatie over:

  • waar en via welke kanalen men het best op zoek kan gaan naar ander werk
  • welke opleidingen belangrijk zijn om het vakmanschap up to date te houden
  • hoe men de kansen vergroot om werk te vinden

Adviesgesprek
Het resultaat van de arbeidsmarktscan wordt besproken met een loopbaanadviseur. Als de medewerker werk zoekt, bestaat het advies uit het bespreken van passende vacatures en effectieve manieren om werk te vinden. Als de medewerker de APK wil gebruiken om de kansen in de toekomst te vergroten, ligt de kern van het gesprek in het afwegen van scholingsmogelijkheden en activiteiten om zich verder te ontwikkelen binnen de huidige functie.

Loopbaanportaal
De medewerker krijgt zes weken lang toegang tot het Focus loopbaanportaal. In deze digitale leeromgeving vindt de medewerker passende vervolgstappen met behulp van de database Beroepen, opleidingen en vacatures. Bovendien kan de medewerker via het portaal te allen tijde vragen stellen aan de adviseur.

Waarom gaat dit traject de medewerker helpen?

We begeleiden de medewerker om het persoonlijke doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op het stimuleren van eigen regie door de medewerker.

Wat is het resultaat?

Na dit loopbaanadviestraject heeft de medewerker:

  • inzicht in de kansen om werk te vinden
  • concrete tools om kansen te pakken
  • helder wat de volgende loopbaanstap kan zijn
  • vertrouwen om die stap te zetten.

Wat kost het?

De prijs van dit traject is € 395,- exclusief btw.

Hoelang duurt dit traject?

Dit traject duurt zes weken.

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk.
 Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan