Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Loopbaan assessment

loopbaan assessment

Een medewerker is het meest van betekenis voor zichzelf en voor de organisatie als hij of zij werk doet dat echt passend is. Als werkgever ambieer je daarom de juiste medewerker op de juiste plek. Een medewerker die toe is aan een nieuwe stap wil je motiveren om te bewegen in werk. Inzicht in de kwaliteiten, ambities en interesses van een medewerker vormt de basis voor de juiste keuze. Een loopbaan assessment geeft dit inzicht.

Hoe werkt het?

Voorbespreking
Dit traject start met een telefonische voorbespreking om de aanleiding en vraagstelling door te nemen. In dit type assessment vormt niet een functieprofiel de leidraad, maar gaat het in bredere zin om de kwaliteiten, drijfveren en capaciteiten van de deelnemer, om op basis hiervan een passende volgende stap te kunnen maken.

Assessmentdag
Voorafgaand aan de assessmentdag vult de deelnemer diverse tests en vragenlijsten in. Ook het invullen van een loopbaanvragenlijst vormt onderdeel van de voorbereiding. Op de assessmentdag heeft de deelnemer een uitgebreid diepte-interview met de psycholoog waarin de loopbaan, persoonlijke kwaliteiten en wensen worden besproken. Hiernaast vormen 2 praktijkopdrachten onderdeel van de assessmentdag. In het eindgesprek worden de belangrijkste conclusies besproken.

Rapportage
Op basis van de uitkomsten van de assessmentdag schrijft de psycholoog een rapportage met de kwaliteiten, drijfveren en interesserichtingen van de medewerker. Het rapport geeft concrete adviezen over ontwikkelmogelijkheden en mogelijke loopbaanstappen en/of ontwikkelstappen die aansluiten bij het profiel van de medewerker.

Na afloop ontvangt de deelnemer binnen maximaal 5 werkdagen de rapportage, welke na goedkeuring naar jou als werkgever wordt toegestuurd en toegelicht. Met dit inzicht maken zowel jij als de medewerker beter onderbouwde keuzes.

 

Wat is het resultaat?

Na dit assessment hebben jij en de medewerker:

  • inzicht in drijfveren en interesses voor rollen en functiemogelijkheden
  • inzicht in talenten en competenties
  • inzicht in concrete ontwikkelpunten en  te nemen stappen hierin
  • een richtinggevend advies over vervolgstappen.

Het is mogelijk het assessment uit te breiden met een aantal loopbaangesprekken.

Wat kost het?

€ 2.150,- exclusief btw, inclusief 2 praktijkopdrachten

Hoelang duurt dit traject?

Het kost ongeveer 3,5 uur aan voorbereidingstijd voor de deelnemer en ruim een dagdeel op locatie in Zoetermeer.

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou als werkgever ook inzicht kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen