Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Outplacement 2 sterren

Je wilt een boventallige medewerker ondersteunen bij het vinden van ander werk en met zorg afscheid nemen. Het 2 sterren outplacement traject is geschikt voor de  medewerker die helder voor ogen heeft welke nieuwe baan passend is. Alleen is de persoonlijke presentatie en het vinden van die baan nog een uitdaging. Als werkgever wil je hierin faciliteren. We helpen de medewerker met persoonlijke profilering en hoe het netwerk het beste ingezet kan worden. Samen met een eigen loopbaanadviseur en een jobsearcher met kennis van de regionale arbeidsmarkt gaat de medewerker aan de slag om een nieuwe baan te vinden.

Meld een medewerker aan

Beweeg samen verder

Wat gaat de medewerker leren?

In dit traject doorloopt de medewerker vier modules: 

 1. Profilering in cv en brief
  De medewerker leert hoe zichzelf te onderscheiden en te presenteren in cv, brief en op social media.
 2. Netwerk- en sollicitatievaardigheden
  De medewerker vergroot de kans op succes door het versterken van presentatie- en gespreksvaardigheden.
 3. Werk vinden met social media
  De medewerker presenteert zich op social media en leert deze digitale netwerken slim te benutten.
 4. Actief netwerken en solliciteren
  De medewerker is actief op de arbeidsmarkt om betaald werk of een andere toekomstbestemming te vinden.

Hoe werkt het?

Loopbaanadviseur
Het traject bestaat uit vijf persoonlijke gesprekken met een eigen loopbaanadviseur.  Bovendien is de adviseur tussen de gesprekken door bereikbaar via het loopbaanportaal. Tijdens het traject neemt de medewerker deel aan drie workshops in groepsverband waar hij of zij steun ervaart en tips krijgt. De loopbaanadviseur organiseert dit, begeleidt het gehele proces en bewaakt het bereiken van de gestelde doelen.

Jobsearcher 
De jobsearcher helpt de medewerker bij het solliciteren. Hij maakt de medewerker wegwijs in de digitale arbeidsmarkt, zoekt actief mee naar (verborgen) vacatures en zorgt voor een introductie in het Focus netwerk. Iedere twee weken organiseert de jobsearcher de jobclub. Tijdens de jobclub worden praktische sollicitatietips uitgewisseld en bereidt de medewerker zich voor op netwerk- en sollicitatiegesprekken. Het uitwisselen van ervaringen is leuk en inspirerend. Van het in groepsverband samen oefenen wordt de medewerker een steeds betere sollicitant.

Loopbaanportaal
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijgt de medewerker toegang tot het Focus loopbaanportaal. Via wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten ontdekt de medewerker talenten, competenties en functiemogelijkheden. Arbeidsmarkttools in het portaal helpen bij het vinden van de weg naar de arbeidsmarkt. In deze digitale leeromgeving wordt het traject doorlopen met de bijbehorende modules. En de medewerker kan er te allen tijde vragen stellen aan de loopbaanadviseur en de jobsearcher.

Waarom gaat dit traject de medewerker helpen? 

De gesprekken met de loopbaanadviseur plus de inspiratie en oefeningen in het loopbaanportaal stimuleren de medewerker om direct aan de slag te gaan. Om regie te nemen en zo stap voor stap toe te werken naar de stip op de horizon: een nieuwe passende baan.

Wat is het resultaat?

Na dit traject heeft de medewerker:

 • de kennis om zichzelf goed te presenteren
 • inzicht hoe gebruik te maken van een netwerk
 • de kennis om te netwerken en te solliciteren
 • cv, brief en LinkedIn-profiel om zichzelf onderscheidend te profileren
 • zichtbaarheid voor werkgevers met passende loopbaanmogelijkheden
 • vertrouwen om de volgende stappen te zetten.

Wat kost het?

De prijs van dit traject is € 1.725,- exclusief btw.

Hoelang duurt het?

Het traject Outplacement 2 sterren duurt drie maanden.

Wie helpt mij op weg?

Wie helpt mij op weg?

outplacement
“Ik had steun nodig en ik wilde meer vertrouwen krijgen. Ik had iemand nodig die me verder op weg kon helpen.” Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk.
 Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan