Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Outplacement 3 sterren

Je wilt een medewerker de ondersteuning van een expert aanbieden bij het maken van de juiste keuzes voor een nieuwe functie. Bijvoorbeeld door de eigen loopbaanideeën te helpen vertalen naar arbeidsmarktkansen en het creëren van een zoekprofiel om de baan te vinden die daarbij hoort. In dit traject leren we de medewerker hoe je dit aanpakt en bieden we begeleiding bij al deze stappen. 

Meld een medewerker aan

Beweeg samen verder

Wat gaat je medewerker leren?

In dit traject doorloopt de medewerker vijf modules: 

 1. Arbeidsmarktkennis en zoekrichting
  In deze module leert de medewerker op welke manieren je werk kunt vinden en hoe je dat slim aanpakt. Zodat met vertrouwen de volgende stappen gezet kunnen worden. 
 2. Profilering in cv en brief
  Bij het zoeken naar werk is het belangrijk om op te vallen tussen de andere sollicitanten. In deze module leert de medewerker hoe zichzelf te onderscheiden en te presenteren in cv, brief en op social media. 
 3. Netwerk- en sollicitatievaardigheden
  De medewerker vergroot de kans op succes door te werken aan presentatie- en gespreksvaardigheden. In deze module leert hij/zij hoe je dat doet en oefent hiermee. 
 4. Werk vinden met social media
  Het goed benutten van social media geeft een belangrijk voordeel op de arbeidsmarkt. LinkedIn, maar ook bijvoorbeeld Facebook en Instagram kunnen helpen om de baan te vinden die de medewerker voor ogen heeft. 
 5. Actief netwerken en solliciteren
  De medewerker leert hoe zich het beste te profileren en hoe een netwerk slim in te zetten. Samen met een jobsearcher met kennis van de regionale arbeidsmarkt gaat de hij/zij aan de slag om een nieuwe baan te vinden. 

Hoe werkt het?

Loopbaanadviseur
Het traject bestaat uit zes persoonlijke gesprekken en ondersteunende e-coach contacten met een eigen loopbaanadviseur.  Bovendien is de adviseur tussen de gesprekken door bereikbaar via het loopbaanportaal. Tijdens het traject neemt de medewerker deel aan vier workshops in groepsverband waar men steun ervaart en tips krijgt. De eigen loopbaanadviseur organiseert dit, begeleidt het gehele proces en bewaakt het bereiken van de gestelde doelen.  

Jobsearcher  
De jobsearcher helpt de medewerker bij het solliciteren. Zo maakt hij de medewerker wegwijs in de digitale arbeidsmarkt, zoekt actief mee naar (verborgen) vacatures en zorgt voor een introductie in het Focus netwerk. Iedere twee weken organiseert de jobsearcher de jobclub. Tijdens de jobclub worden praktische sollicitatietips uitgewisseld en bereidt de medewerker zich voor op netwerk- en sollicitatiegesprekken. Het uitwisselen van ervaringen is leuk en inspirerend. Van het in groepsverband samen oefenen wordt de medewerker een steeds betere sollicitant.

Loopbaanportaal 
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijgt de medewerker toegang tot het Focus loopbaanportaal. Via wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten ontdekt men hier talent, motivatie, toegevoegde waarde en wat werk betekent. In dit portaal wordt het traject doorlopen en de daarbij behorende modules die inspireren en motiveren. De modules bestaan uit opdrachten, inspirerende filmpjes en artikelen, boekentips en informatie over ontwikkeling en inzicht in de arbeidsmarkt en vacatures. Bovendien kan de medewerker hier te allen tijde vragen stellen aan de adviseur. 

Waarom gaat dit traject de medewerker helpen?

De gesprekken met de jobsearcher plus de inspiratie en oefeningen in het loopbaanportaal stimuleren de medewerker om direct aan de slag te gaan met de uitdaging. Om regie te nemen en zo stap voor stap toe te werken naar de stip op de horizon: de baan vinden die bij hem/ haar past. Na dit traject heeft de medewerker: 

 • goed inzicht in zijn/ haar talenten 
 • de kennis om zichzelf goed te presenteren
 • inzicht hoe gebruik te maken van een netwerk
 • de kennis om te netwerken en te solliciteren
 • concrete tools (cv, brief en/of LinkedIn-profiel) om zichzelf te profileren
 • zichtbaarheid voor werkgevers met passende loopbaanmogelijkheden
 • zelfvertrouwen om de volgende stappen te zetten 

Wat kost het?

€1.995,- exclusief btw

Hoelang duurt dit traject?

Dit traject duurt drie maanden. 

Wie helpt mij op weg?

Wie helpt mij op weg?

outplacement
“Ik had steun nodig en ik wilde meer vertrouwen krijgen. Ik had iemand nodig die me verder op weg kon helpen.” Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk.
 Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan