Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Oriëntatiefase

Na het afronden van de inventarisatiefase kan de volgende fase gestart worden: de oriëntatiefase. In deze fase krijgt de medewerker inzicht in zichzelf en wat dat betekent voor diens mogelijkheden. Daarnaast ontwikkelt de medewerker veerkracht en het vertrouwen dat het goed komt. Er is nu een concreet beeld hoe de toekomst eruit kan gaan zien. Dat geeft houvast.

Weten hoe we dat doen?

Hoe werkt het?

Re-integratieadviseur
De oriëntatiefase bestaat voor de medewerker uit persoonlijke gesprekken met een persoonlijke re-integratieadviseur en online contact via het loopbaanportaal. De medewerker neemt deel aan vier workshops in groepsverband waar men steun ervaart en tips krijgt. De persoonlijke re-integratie adviseur organiseert dit, begeleidt het gehele proces en bewaakt het bereiken van de gestelde doelen in dit deel van het traject.

Loopbaanportaal
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijgt de medewerker toegang tot het Focus loopbaanportaal. Via wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten ontdekt de medewerker talenten, competenties en functiemogelijkheden. Arbeidsmarkttools in het portaal helpen bij het vinden van de weg naar de arbeidsmarkt. In deze digitale leeromgeving wordt het traject doorlopen met de bijbehorende modules. En de medewerker kan er te allen tijde vragen stellen aan de adviseur en de jobsearcher.

Jobsearcher
De jobsearcher helpt de medewerker bij het solliciteren. Zo maakt hij de medewerker wegwijs in de digitale arbeidsmarkt, zoekt actief mee naar (verborgen) vacatures en zorgt voor een introductie in het Focus netwerk. Iedere twee weken organiseert de jobsearcher de jobclub. Tijdens de jobclub worden praktische sollicitatietips uitgewisseld en bereidt de medewerker zich voor op netwerk- en sollicitatiegesprekken. Het uitwisselen van ervaringen is leuk en inspirerend. Van het in groepsverband samen oefenen wordt de medewerker een steeds betere sollicitant.

Wat gaat de medewerker leren?

In de oriëntatiefase doorloopt de medewerker vier modules:

Terugkeer in de eigen functie

Een traject re-integratie 2e spoor kan zijn opgestart terwijl de medewerker re-integreert en naar verwachting op korte termijn terug zal keren in de eigen functie. Ook dan zorgen we in de eerste drie maanden dat de medewerker arbeidsmarkt klaar is door het maken van persoonsprofiel, zoekprofiel en cv, voor het geval terugkeer in eigen werk toch niet lukt. Daarnaast zal de re-integratieadviseur extra aandacht besteden aan coaching van de medewerker om re-integratie in de eigen functie te bespoedigen.

Wat is het resultaat?

Na de oriëntatiefase heeft de medewerker:

  • inzicht in talenten, vastgelegd in het persoonlijk profiel
  • een opleidingsadvies ontvangen (indien nodig)
  • functiemogelijkheden in kaart, passend bij de belastbaarheid
  • zicht op waar kansen liggen in de arbeidsmarkt
  • een helder beeld van de volgende stappen naar een nieuwe (werk) toekomst

Wat kost het?

€1.995,- exclusief btw

Hoe lang duurt het?

De oriëntatiefase duurt 3 maanden. Daarna kan de Bemiddelingsfase worden gestart.

Een baan die bij mij past

Een baan die bij mij past

re-integratie 2e spoor
Een stap naar een nieuwe toekomst op een plek die past bij wie ik nu ben. Met als einddoel: werkplezier. Lees de complete ervaring.
Met plezier weer aan ’t werk

Met plezier weer aan ’t werk

re-integratie 2e spoor
Ik wilde gewoon heel graag weer aan het werk. Dit kon na een re-integratietraject 2e spoor. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding is gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en te ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk. Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld een medewerker aan