Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Inventarisatiefase

Een traject re-integratie 2e spoor start altijd met de Inventarisatiefase. Die is bedoeld om goed inzicht te krijgen in de belastbaarheid en de persoonlijke situatie van de medewerker zodat we een plan voor verdere begeleiding kunnen maken. Daarnaast maken we de wederzijdse verwachtingen van medewerker en werkgever bespreekbaar.

Meld een medewerker aan

Zorg voor beweging

Hoe werkt het?

Bij de start van het traject bestudeert de re-integratieadviseur het rapport van het arbeidsdeskundig re-integratieonderzoek. Wanneer dit rapport nog niet beschikbaar is vragen we de medewerker dit zo spoedig mogelijk na te sturen om een volledig beeld te krijgen. De medewerker heeft in deze fase een persoonlijk gesprek met de re-integratieadviseur over talenten, motivatie, weerbaarheid, relevante werkervaring en up-to-date scholing. Ook bespreken we steun vanuit de sociale omgeving en de persoonlijke toekomst wensen van de medewerker. Op basis van het arbeidsdeskundig onderzoek en het gesprek met de medewerker maken we een trajectplan wat de basis vormt voor verdere begeleiding. Dit plan is gebaseerd op de kortste route naar werk en wordt getoetst door de arbeidsdeskundige van Focus.

Deze fase wordt afgesloten met een inventarisatierapport & trajectplan en een driegesprek met jou als werkgever over onze bevindingen en de vervolgstappen die we adviseren.

Twijfel over arbeidsmogelijkheden
Wanneer er grote twijfel is of inzet van een re-integratietraject 2e spoor zinvol is kan een Haalbaarheidsonderzoek worden ingezet. Dit onderzoek wordt gebruikt om de re-integratiekansen van de medewerker te onderzoeken en afgesloten met een advies aan de werkgever over vervolgstappen. In dat geval vervangt het Haalbaarheidsonderzoek de Inventarisatiefase.

Waarom gaat dit traject de medewerker helpen?

We begeleiden jouw medewerker om zijn/ haar persoonlijke doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op wie de medewerker is en wat hij/ zij zelf kan doen. Het gesprek met de re-integratieadviseur, de rapportage en het trajectplan helpen om met een goed gevoel aan de slag te gaan met dit traject. Zelf de regie te nemen en stap voor stap toe te werken naar de stip op de horizon: een nieuwe (werk) toekomst.

Wat is het resultaat?

Na de inventarisatiefase heeft de medewerker: 

  • een concreet en getoetst trajectplan
  • inzicht in wat er nodig is om verder te komen

Wat kost het?

765,- exclusief btw  

Hoelang duurt het?

De inventarisatiefase duurt ongeveer twee weken.  Daarna kan de Oriëntatiefase worden gestart.

Een baan die bij mij past

Een baan die bij mij past

re-integratie 2e spoor
Een stap naar een nieuwe toekomst op een plek die past bij wie ik nu ben. Met als einddoel: werkplezier. Lees de complete ervaring.
Met plezier weer aan ’t werk

Met plezier weer aan ’t werk

re-integratie 2e spoor
Ik wilde gewoon heel graag weer aan het werk. Dit kon na een re-integratietraject 2e spoor. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk. Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld een medewerker aan