Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Inventarisatiefase

Een medewerker is al geruime tijd niet aan het werk en er lijken onvoldoende mogelijkheden om terug te keren in de huidige functie, het 1e spoor. Dan moet een traject Re-integratie 2e spoor worden opgestart. Dat start met een inventarisatiefase om tot aanvullende inzichten en een trajectplan te komen.

Meld een medewerker aan

Zorg voor beweging

Hoe werkt het?

In de Inventarisatiefase wordt helder hoe het re-integratietraject van de medewerker verder invulling krijgt. Bij de start van het traject ontvangen we het arbeidsdeskundig re-integratieonderzoek.  Aansluitend heeft de medewerker een persoonlijk gesprek met een betrokken re-integratieadviseur over talenten, flexibiliteit, weerbaarheid, belastbaarheid, motivatie, relevante werkervaring en up-to-date scholing. In dat gesprek hebben we het ook over de veerkracht, de steun van de sociale omgeving en de persoonlijke toekomst wensen van de medewerker. Tot slot maken we een trajectplan wat de basis vormt om verder te komen. Dit plan wordt getoetst bij de arbeidsdeskundige.  

Na deze eerste fase van het re-integratie 2e spoor weet de medewerker wat hij/ zij moet gaan doen. In deze fase ontdekt jouw medewerker de persoonlijke veerkracht en krijgt hij/ zij het vertrouwen dat het goed komt. Deze fase wordt afgesloten met een inventarisatierapport & trajectplan en een driegesprek met jou als werkgever over de bevindingen vervolgstappen. 

Waarom gaat dit traject de medewerker helpen?

We begeleiden jouw medewerker om zijn/ haar persoonlijke doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op wie de medewerker is en wat hij/ zij zelf kan doen. Het gesprek met de re-integratieadviseur, de rapportage en het trajectplan helpen en stimuleren om met een goed gevoel aan de slag te gaan met dit traject. Om zo met eigen regie en stap voor stap toe te werken naar de stip op de horizon: een nieuwe (werk) toekomst.  

Wat is het resultaat?

Na de inventarisatiefase heeft de medewerker: 

  • inzicht in wat er nodig is om verder te komen
  • een concreet en getoetst trajectplan  

Wat kost het?

725,- exclusief btw  

Hoelang duurt het?

De inventarisatiefase duurt ongeveer twee weken.  

Een baan die bij mij past

Een baan die bij mij past

re-integratie 2e spoor
Een stap naar een nieuwe toekomst op een plek die past bij wie ik nu ben. Met als einddoel: werkplezier. Lees de complete ervaring.
Met plezier weer aan ’t werk

Met plezier weer aan ’t werk

re-integratie 2e spoor
Ik wilde gewoon heel graag weer aan het werk. Dit kon na een re-integratietraject 2e spoor. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk.
 Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan