Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Assessments

Een assessment geeft jou als werkgever objectief inzicht in de kwaliteiten, drijfveren, persoonlijkheid en ontwikkelmogelijkheden van de medewerker. Inzicht dat je wilt hebben in het kader van een selectieproces van een sollicitant of bij een ontwikkel- of loopbaanvraagstuk van een van je medewerkers. Met dit inzicht maken zowel jij als de medewerker beter onderbouwde keuzes om beweging in werk te realiseren.
Onze assessments

Hoe werkt het?

Tijdens de assessmentdag brengt de assessmentpsycholoog in kaart wat de motivatie van een medewerker is en welke capaciteiten, vaardigheden en competenties iemand daadwerkelijk in huis heeft. Dit doen we met behulp van de inzet van wetenschappelijk gevalideerde vragenlijsten en tests, een interview op basis van de STAR-methodiek en een rollenspel. Maximaal 5 werkdagen na afloop ontvangt de deelnemer een rapportage, die na goedkeuring aan jou als werkgever wordt toegestuurd en toegelicht. We hanteren hierbij de regels en richtlijnen van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen).

Wat is het resultaat?

Met dit inzicht maken zowel jij als de medewerker beter onderbouwde keuzes.

 Na een assessment hebben jij en de medewerker:

  • inzicht in talenten en competenties in relatie tot een specifieke functie of in relatie tot de loopbaanwensen en -mogelijkheden van de medewerker
  • inzicht in concrete ontwikkelpunten en de haalbaarheid hiervan
  • inzicht in de match tussen willen en kunnen
  • een concreet advies over geschiktheid, ontwikkeling of te maken loopbaanstappen
  • een goede basis om een loopbaan- of selectiekeuze te maken

Hieronder vind je ons assessment aanbod.

Loopbaan assessment

Een medewerker die toe is aan een nieuwe stap wil je motiveren om te bewegen in werk. Inzicht in de kwaliteiten, ambities en interesses vormt de basis voor de juiste keuze. Een loopbaan assessment geeft dit inzicht.

Ontwikkel assessment

Je wilt een medewerker laten doorgroeien naar een andere functie en wilt weten op welke punten ontwikkeling nodig is. Zo wil je een talentvolle medewerker perspectief bieden. Een ontwikkel assessment geeft inzicht dat hiervoor nodig is.

Selectie assessment

Je wilt scherper inzicht krijgen in de geschiktheid van een sollicitant voor een functie. Een selectie assessment geeft je een onafhankelijk en objectief advies over de profielmatch, talenten en ontwikkelpunten.
Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past. rn
Keuzehulp

Chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chatten

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op rn088-0071400. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen