Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Zorg voor beweging

Er zijn momenten in je leven dat je even niet of met minder plezier aan het werk bent. Door impact van gezondheid op werk. Of omdat je je baan minder leuk vindt, even minder goed kunt of niet meer goed past in het leven dat je leidt. Wil jij weer gezond en gemotiveerd aan het werk zijn? Kies dan voor loopbaancoaching. Daarnaast begeleiden we bij re-integratie 2e spoortrajecten. We gebruiken 35 jaar ervaring advies en -ontwikkeling om jou vandaag vooruit te helpen.

Dit kunnen wij voor je doen

Loopbaancoaching

Je merkt dat je vaak vermoeid terug komt van je werk en dat je er steeds minder zin in hebt. Je voelt dat je echt wat moet doen om niet uit te vallen. Je wilt aan het stuur zitten om weer lekker aan het werk te zijn. Je wilt onderzoeken wat daarvoor nodig is, en wat voor jou de beste route is om weer gezond en gemotiveerd aan het werk te zijn. In je huidige werk, ander werk of een andere organisatie. Heb je je al ziek gemeld, lees dan hier meer over loopbaancoaching bij ziekteverzuim
Loopbaancoaching om uitval te voorkomen

Re-integratie 2e spoor

Je bent al een tijdje niet aan het werk en er zijn voor jou onvoldoende mogelijkheden om terug te keren naar je huidige functie. Je wilt veerkracht en zelfvertrouwen hervinden en weer met plezier aan het werk te zijn. Er is een periode geweest waar je vooral bezig bent geweest met je beperkingen. Nu is je blik gericht op jouw mogelijkheden en is het tijd om aan de slag te gaan met jouw toekomst.
Lees hier meer over re-integratie 2e spoor

Onze trajecten

Onze persoonlijke trajecten zijn gebaseerd op jouw precieze vraag en de juiste match met onze enthousiasmerende, ervaren loopbaanprofessionals. We werken vanuit positiviteit en praktijk en leggen de nadruk op wie je bent en wat je zelf kunt doen. We vertellen je niet wat je moet doen, maar helpen je zelf ontdekken wat de juiste vervolgstap voor jou kan zijn. Met een gezonde dosis humor enthousiasmeren we je én dagen we je uit om kleine stappen te blijven zetten. Zowel op je werk als privé. We combineren persoonlijk advies, e-coaching en training met een uitgebreide digitale leeromgeving zodat we samen optimaal resultaat behalen.

Veelgestelde vragen

Ik twijfel over het juiste traject.
We geven je uiteraard graag advies. Je kunt ons bellen tussen 08.30 en 17.00 uur op 088-0071400. PS: Heb je de keuzehulp al geprobeerd?
Ik wil (eerst) een kort loopbaanadvies. Kan dat ook?
Jazeker. Speciaal hiervoor hebben we het Loopbaanconsult van 1,5 uur ontwikkeld. De prijs van dit consult is €325,- excl. btw. Afhankelijk van de situatie kan één adviesgesprek voldoende zijn om de vervolgstappen te bepalen maar het loopbaanconsult kan ook het startpunt zijn van een vervolgtraject.
Hoe zit het met alle wettelijke aspecten?
Bij trajecten die worden doorlopen tijdens ziekmelding bewaken wij de wettelijke richtlijnen die van toepassing zijn (de Wet Verbetering Poortwachter). Dit betreft:
Wat als er geen klik is met de adviseur?
Het kan voorkomen dat er na de eerste kennismaking het gevoel is dat de door ons voorgestelde adviseur niet de juiste match is om verder te komen. In dat geval kun je contact met ons opnemen en overleggen we samen welke adviseur beter past.
Wat als blijkt dat het gekozen traject te kort is?
Voor de volgende trajecten is verlenging mogelijk:
Werkt er altijd een adviseur in mijn regio?
Er werken meer dan 90 loopbaanprofessionals voor Focus Nederland. Onze professionals werken bovendien op meerdere locaties en hebben kennis van de arbeidsmarkt in de hele regio. Het eerste gesprek vindt meestal plaats op een van onze locaties; de vervolggesprekken doen we vaak online. We vinden altijd een oplossing om de dienstverlening zo snel mogelijk te laten starten, met de best passende adviseur.
Wat doen jullie met de aanmeldgegevens?
Bij de aanmelding voor een traject van Focus Nederland vragen we je om relevante gegevens in te vullen om jouw aanmelding te kunnen verwerken en onze dienstverlening uit te kunnen gaan voeren. De wijze waarop wij persoonsgegevens verwerken lees je in ons privacyreglement.
Kan ik nog annuleren of wijzigen?
Annuleren kan tot 5 dagen voor aanvang van een traject. Wijzigen van een startdatum kan in overleg wel of niet plaatsvinden. Neem hiervoor contact met ons op. Meer informatie lees je in onze Algemene voorwaarden.
Kan een medewerker zichzelf ook aanmelden?
Dat kan zeker. Als een medewerker zichzelf aanmeldt en de werkgever gaat de factuur voldoen, dan nemen wij altijd nog even contact op met de werkgever met het verzoek om deze aanmelding, en daarmee de betalingsverplichting, te bevestigen.

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Onze live-chatbot helpt om antwoord te geven op jouw vragen. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chatten

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088-071400. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen