Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Outplacement

In een outplacementtraject onderzoek je samen met een persoonlijke loopbaanadviseur wat je wilt en begeleiden we je bij het vinden van een nieuwe baan die bij je past. Ons outplacementtraject is een combinatie van persoonlijke gesprekken, workshops en toegang tot het onderscheidende loopbaanportaal, vol kennis, inspiratie, trainingen en opdrachten.
Bekijk de trajecten

Hoe werkt het?

Een traject begint veelal met inzicht. Ontdekken welke zaken voor jou belangrijk zijn. Wat dit inzicht voor jou betekent. En wat ervoor nodig is om actief de volgende stap te zetten om een leuke nieuwe baan te vinden. Jouw eigen loopbaanadviseur begeleid je hierbij en adviseert je over passende functiemogelijkheden en jouw kansen op de arbeidsmarkt. Een jobsearcher, met kennis van de regionale arbeidsmarkt, begeleid je bij het actief vinden van de juiste vacatures, bij netwerken en bij solliciteren.

Wat is het resultaat?

Na een outplacementtraject weet je:

  • wat er nodig is om te veranderen
  • wat je wilt en waar je mogelijkheden liggen
  • hoe je de baan vindt die echt bij je past
  • hoe je succesvol kan solliciteren
  • dat je met het opgebouwde zelfvertrouwen binnen afzienbare tijd een nieuwe baan hebt

Outplacement 5 sterren

Je bent op zoek naar een nieuwe baan of andere (werk)toekomst. Bij het beëindigen van je dienstverband komt er veel op je af, praktisch én vaak ook emotioneel. Dat begrijpen wij maar al te goed. Het is nu tijd om je ambities opnieuw tegen het licht te houden, weloverwogen je volgende stap te bepalen en deze ook te maken. In dit outplacementtraject begeleiden we je hier intensief bij. 

Outplacement 4 sterren

Je bent op zoek naar een nieuwe baan maar je weet nog niet precies welk werk het beste bij jou past. En hoe je het dan aanpakt om met succes de juiste nieuwe baan te vinden. In het Outplacementtraject 4 sterren begeleiden we je bij het vinden van een nieuwe baan die aansluit op jouw talenten en ambities. 

Outplacement 3 sterren

Je bent op zoek naar een nieuwe baan en weet al ongeveer welk werk bij jou past. Je wilt dit bespreken met een professional. Samen jouw ideeën vertalen naar jouw arbeidsmarktkansen en zoekprofiel. En dan… waar vind je die baan en hoe overtuig je jouw nieuwe werkgever? In het outplacementtraject 3 sterren leren we je hoe je dit aanpakt en begeleiden we je bij al deze stappen. 

Outplacement 2 sterren

Je hebt best helder voor ogen welke baan bij jou past. Alleen wil je wat hulp bij hoe je jezelf het beste kunt presenteren en bij het vinden van passende vacatures. In het outplacementtraject 2 sterren helpen we je met jouw profilering en hoe jij je netwerk het beste kunt inzetten tijdens het solliciteren. Samen met jouw persoonlijke loopbaanadviseur en jobsearcher met kennis van de regionale arbeidsmarkt ga je aan de slag om jouw nieuwe baan te vinden.

Outplacement 1 ster

Je weet wat je voor werk je zoekt. Maar hoe vind je nu de baan die je graag ambieert? In het outplacementtraject 1 ster helpen we je succesvol gebruik te maken van social media en word je door een jobsearcher ondersteund met het vinden van passende vacatures én jouw nieuwe baan.
outplacement

Ik ontdekte mijn ankers

Ik blijf kijken wat bij mij past en kan nu iets maatschappelijks terug geven, dat is wat ik wilde.
outplacement

Mijn baan stopt

“Om mij voor te bereiden op een reorganisatie kon ik al starten met een traject gericht op het vinden van nieuw werk.”
outplacement

Heel duidelijk wat ik wil

Er was intern geen andere functie beschikbaar. Ik moest via outplacement een andere functie vinden.
Laad meer

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Live-chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chatten

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088-0071400. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen