Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Blijf in beweging

Op je best zijn in je werk is een momentopname. De wereld verandert, technologie verandert en minstens zo belangrijk: jij verandert. Je interesses en vakkennis, je ambities, hoe je in het leven staat. Daardoor kan de baan die vandaag perfect voelt, morgen al niet meer helemaal passen. Wil jij verder groeien in je loopbaan? Werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Dan zijn wij er voor jou. We gebruiken 35 jaar ervaring in loopbaanadvies en -ontwikkeling om jou vandaag vooruit te helpen.

Dit kunnen wij voor je doen

Loopbaanadvies

Je wilt verder groeien in je loopbaan. Misschien heb je je volgende stap al vrij concreet voor ogen, misschien is de richting nog niet zo duidelijk. Je wilt in ieder geval bewust kiezen voor het vervolg dat bij jou past. Met loopbaanadvies van Focus krijg je inzicht in jezelf en wat je belangrijk vindt. Je ontdekt wat voor jou de beste keuze is en we begeleiden je om vol zelfvertrouwen de volgende stap te zetten.
Lees meer over loopbaanadvies

Persoonlijke ontwikkeling

Je voelt dat er iets moet gaan veranderen in je werk. Je werk gaat je niet altijd even makkelijk af. Je wilt inzicht in jezelf in relatie tot je persoonlijk functioneren in werk. Weten welke verandering nodig is om je verder te ontwikkelen. Met gerichte begeleiding leer je actief nieuw gedrag aan om beter en sterker te worden in je werk. Zodat je met zelfvertrouwen je doelen in werk bereikt. Ben je als manager op zoek naar coaching? Lees dan hier
Lees meer over coaching

Onze trajecten

Onze persoonlijke trajecten zijn gebaseerd op jouw precieze vraag en de juiste match met onze ervaren loopbaanprofessionals. We werken vanuit positiviteit, zijn praktijkgericht en leggen de nadruk op wie je bent en wat je zelf kunt doen. We vertellen je niet wat je moet doen, maar helpen je zelf ontdekken wat de juiste vervolgstap voor jou is. Met een gezonde dosis humor enthousiasmeren we je én dagen we je uit om kleine stappen te zetten. Zowel in je werk als privé. We combineren persoonlijk advies, e-coaching en training met een uitgebreide digitale leeromgeving zodat we samen optimaal resultaat behalen.

Veelgestelde vragen

Ik twijfel over het juiste traject.
We geven je uiteraard graag advies. Je kunt ons bellen tussen 08.30 en 17.00 uur op 088-0071400. PS: Heb je de keuzehulp al geprobeerd?
Ik wil (eerst) een kort loopbaanadvies. Kan dat ook?
Jazeker. Speciaal hiervoor hebben we het Loopbaanconsult van 1,5 uur ontwikkeld. De prijs van dit consult is €325,- excl. btw. Afhankelijk van de situatie kan één adviesgesprek voldoende zijn om de vervolgstappen te bepalen maar het loopbaanconsult kan ook het startpunt zijn van een vervolgtraject.
Hoe zit het met alle wettelijke aspecten?
Bij trajecten die worden doorlopen tijdens ziekmelding bewaken wij de wettelijke richtlijnen die van toepassing zijn (de Wet Verbetering Poortwachter). Dit betreft:
Wat als er geen klik is met de adviseur?
Het kan voorkomen dat er na de eerste kennismaking het gevoel is dat de door ons voorgestelde adviseur niet de juiste match is om verder te komen. In dat geval kun je contact met ons opnemen en overleggen we samen welke adviseur beter past.
Wat als blijkt dat het gekozen traject te kort is?
Voor de volgende trajecten is verlenging mogelijk:
Werkt er altijd een adviseur in mijn regio?
Er werken meer dan 90 loopbaanprofessionals voor Focus Nederland. Onze professionals werken bovendien op meerdere locaties en hebben kennis van de arbeidsmarkt in de hele regio. Het eerste gesprek vindt meestal plaats op een van onze locaties; de vervolggesprekken doen we vaak online. We vinden altijd een oplossing om de dienstverlening zo snel mogelijk te laten starten, met de best passende adviseur.
Wat doen jullie met de aanmeldgegevens?
Bij de aanmelding voor een traject van Focus Nederland vragen we je om relevante gegevens in te vullen om jouw aanmelding te kunnen verwerken en onze dienstverlening uit te kunnen gaan voeren. De wijze waarop wij persoonsgegevens verwerken lees je in ons privacyreglement.
Kan ik nog annuleren of wijzigen?
Annuleren kan tot 5 dagen voor aanvang van een traject. Wijzigen van een startdatum kan in overleg wel of niet plaatsvinden. Neem hiervoor contact met ons op. Meer informatie lees je in onze Algemene voorwaarden.
Kan een medewerker zichzelf ook aanmelden?
Dat kan zeker. Als een medewerker zichzelf aanmeldt en de werkgever gaat de factuur voldoen, dan nemen wij altijd nog even contact op met de werkgever met het verzoek om deze aanmelding, en daarmee de betalingsverplichting, te bevestigen.

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Onze live-chatbot helpt om antwoord te geven op jouw vragen. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chatten

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088 007 1400. Wil je liever teruggebeld worden? Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen