Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Loopbaanadvies

Het loopbaanadvies is bedoeld voor iedereen die vragen heeft over zijn of haar loopbaan en ontwikkeling en behoefte heeft aan advies van een loopbaanadviseur. Elk traject begint met inzicht. Ontdekken welke zaken voor jou belangrijk zijn. Wat dit inzicht voor jou betekent. En wat ervoor nodig is om actief de volgende stap te zetten om beweging in je werk te realiseren. Het enige wat je nodig hebt, is focus. Lees meer over onze trajecten.
Doe de keuzehulp

Hoe werkt het?

Het loopbaanadviestraject is een combinatie van persoonlijke gesprekken en toegang tot een digitale leeromgeving. Met je persoonlijke adviseur bespreek je jouw situatie en bepalen jullie een passende manier om aan jouw toekomst te werken. Op basis van jouw loopbaanvraag kan je kiezen welk soort programma het beste bij jou past. We doen wat nodig is en wat werkt.

Wat is het resultaat?

Het loopbaanadvies is een laagdrempelige manier om inzicht, inspiratie en begeleiding te krijgen van een betrokken adviseur bij de mogelijke vervolgstappen in jouw loopbaan.

Na het loopbaanadviestraject heb je:

  • inzicht in jouw talenten, werkwaarden en ambities
  • helder wat jouw volgende loopbaanstap is
  • zelfvertrouwen om de volgende stappen te zetten
  • duidelijk wat je moet doen om je nieuwe doel te bereiken
  • zin om de volgende stap te zetten en verder te groeien

Hieronder vind je ons trajectaanbod. Weet je niet wat het beste past bij jouw vraag? Doe dan de keuzehulp.

Focus op werkplezier

Taken die goed aansluiten bij wat jou motiveert en waar je goed in bent geven energie. Dat zorgt voor werkplezier en kun je je werk ook beter aan op momenten dat het even tegenzit én ervaar je minder werkstress. Hoe haal jij meer plezier uit je werk?

Loopbaanconsult

Je wilt verder groeien in je loopbaan. Misschien heb je je volgende stap al vrij concreet voor ogen, misschien is de richting nog niet zo duidelijk. Je wilt in ieder geval bewust kiezen voor het vervolg dat bij jou past. Je wilt hier advies over.  

Focus op gespreksvoering

Je wilt groeien als persoon of in je loopbaan. Je wilt bewust kiezen voor jezelf en voor datgene dat bij jou past. Voor jezelf heb je dit inzichtelijk, nu wil je het ook graag goed onderbouwd overbrengen aan je (werk)omgeving.

Focus op talent

Je wilt groeien in je loopbaan en meer zicht hebben op je talenten en ontwikkelmogelijkheden. Zodat je bewust kunt kiezen voor jezelf en voor datgene dat bij jou past. Datgene wat past bij jou vanuit jouw mogelijkheden, uitdagingen en ambities. 

Focus op nieuw werk

Je weet dat er iets moet gaan veranderen in je werk.  Je wilt bewust kiezen voor een nieuwe functie die bij jou past. Zodat je bewust kunt kiezen voor jezelf en voor datgene dat bij jou past. Vanuit de mogelijkheden, uitdagingen en ambities die je hebt.  

Focus op loopbaankeuze

Werk verandert voortdurend. Daarom is het belangrijk om bezig te zijn met je toekomst. Je wilt groeien in je loopbaan en meer zicht hebben op je talenten en ontwikkelmogelijkheden. Zodat je bewust kunt kiezen voor de loopbaanstappen die écht bij je passen. 

Focus op leidinggeven

Je wilt groeien in je loopbaan en het liefst naar een managementrol. Je wilt inzicht in jouw leidinggevende kwaliteiten zodat je bewust kunt kiezen of een leidinggevende functie bij je past. Je krijgt inzicht in wat er nog nodig is om succesvol te zijn. 

Loopbaan APK

Je voelt dat je verder wilt in je loopbaan. Nu of straks.  Wat zijn je kansen om werk te vinden en hoe maak je die groter? Je wilt in ieder geval bewust kiezen voor jezelf en voor datgene dat bij jou past.

Focus op veerkracht

Je wilt graag bevlogen en met energie aan het werk zijn. Dat creëer je door de juiste balans te vinden in de taken die bij je functie horen en de bijbehorende zaken die jou energie geven. Wanneer je stressklachten hebt kan dat komen doordat je werk niet (meer) goed bij je past. Dat wil je graag aanpakken zodat je weer het maximale uit jezelf kunt halen. En dat verdien je.

Focus op personal branding

Je wilt graag laten zien wat jou uniek maakt en wat jouw kwaliteiten, passies en ambities zijn. Zodat je jezelf binnen je werkomgeving beter kunt presenteren, dat je opvalt binnen je werkveld of -als je dat wilt- beter gevonden wordt door werkgevers en/of intermediairs. Het is dan belangrijk om jezelf op een uitgesproken manier te presenteren. 

Focus op pensioen

Met je pensioen in zicht breekt er een nieuwe fase aan in je loopbaan. De meeste grote gebeurtenissen in ons leven, zoals studeren, je eerste nieuwe baan, kinderen krijgen, gaan gepaard met een proces waarin je opnieuw je balans moet zien te vinden. Je aankomende pensioentijd is daar geen uitzondering op. En de jaren van je loopbaan dus ook niet. Hoe kun jij je hier goed op voorbereiden?

Focus op ervaring

Je denkt erover na om van koers te veranderen wat betreft je loopbaan. Bijvoorbeeld omdat je na een periode waarin je carrière hebt gemaakt of een gezin hebt opgebouwd op zoek wilt naar een betere balans tussen werk en privé. Of omdat je je kennis en ervaring wilt inzetten in een rol die beter aansluit bij wat je in deze nieuwe fase belangrijk en van waarde vindt.
Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus voor jouw loopbaan kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chatten

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088-0071400. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen