Werknemer. Just Focus

Loopbaanbegeleiding

Heb jij plezier in je werk en doe je het werk dat écht bij je past? Dan heb je de regie over je eigen loopbaan en dat is waar het om gaat, dan maak je gebruik van je kennis en vaardigheden. Voor degene die meer werkplezier wil ervaren en niet precies weet hoe dit voor elkaar te krijgen kan loopbaanadvies uitkomst brengen.

Wij doen wat nodig is en wat werkt voor jou

Loopbaanvragen verschillen want iedereen is anders. Daarom onderzoek je samen met een loopbaanadviseur wat jou motiveert, wat jouw vaardigheden en ontwikkelbehoeften zijn. Een Focus loopbaanadviestraject is een combinatie van persoonlijke gesprekken en toegang tot een digitale leeromgeving.

Op basis van jouw vraag kan je kiezen welk soort programma het beste bij jou past. 

Coaching

Coaching helpt bij zelfreflectie en ontwikkeling. Een coach stimuleert om het beste uit jezelf te halen, je talenten optimaal te benutten en antwoorden te vinden op loopbaanvragen.
Tijdens het coachingtraject krijg je inzicht in jezelf en je huidige (werk) situatie. Knelpunten en belemmeringen worden duidelijk en met je coach zoek je hiervoor oplossingen. Met je  coach als sparringpartner ontdek je waar je stappen kunt maken in je ontwikkeling.

e-Coaching en Focus loopbaanportaal

Bij Focus kun je ook kiezen voor coaching via de digitale snelweg. De Focus e-coach is 24/7 bereikbaar via het Focus Loopbaanportaal. Hij beantwoordt je loopbaanvragen en maakt je wegwijs in het portaal. De tests en opdrachten die je er vindt gebruik je om zicht te krijgen op jezelf en je talenten en om concrete plannen te maken voor een volgende stap in je ontwikkeling.

Individuele coaching voor managers

Met een managementcoach vertrouwelijk sparren wanneer het nodig is. Maar ook je managementvaardigheden aanscherpen, inspiratie opdoen en praktische adviezen krijgen. De coach is beschikbaar op één van onze kantoren bij jou in de buurt. Je kan ook gebruik maken van tele-coaching en e-coaching.

Focus werkt met de Cadt®, een instrument dat erop gericht is zichtbare en nog niet zichtbare talenten en drijfveren in kaart te brengen. De Cadt® is een korte test die verdieping en bruikbare handvatten geeft voor jouw ontwikkeling als manager.

Assessments

Als je je verder wilt ontwikkelen maar niet weet hoe, dan helpt een assessment je de juiste richting te bepalen. Een assessment of psychologisch onderzoek geeft inzicht in talenten, vaardigheden en kwaliteiten.

Door het maken van tests en praktijkopdrachten worden je mogelijkheden duidelijk. Dit helpt je niet alleen verder te groeien in je baan. Ook kan je beter beslissen welke loopbaanrichting je op wilt gaan en kan je duidelijk maken tijdens sollicitatiegesprekken wat jouw talenten zijn.
Elk assessment wordt afgestemd op jouw vraag.

Re-integreren: Beter aan het werk

Weer aan de slag na een ziekteperiode met het Focus arbeidsre-integratie traject “Beter aan het werk”. Focus onderscheidt zich van andere re-integratiebureau’s door een persoonlijke aanpak.

In een tweede spoor re-integratietraject helpt jouw eigen vaste adviseur je stap voor stap naar een nieuwe baan. Je werkt aan het hervinden van vertrouwen en brengt je belastbaarheid en de gevolgen die dat heeft voor werk in kaart. Je zet je kennis en vaardigheden op een rij en onderzoekt kwaliteiten en wensen. Al die informatie gebruiken we om te bepalen welk soort werk voor jou passend is.

Lees meer over Re-integratie >>

Outplacement

Afscheid nemen van je baan door ontslag is voor niemand prettig. Er volgt een onzekere fase in je loopbaan waarin je je verlies moet verwerken en leert hoe je zelf regie neemt op je werktoekomst.

Inzicht in jouw mogelijkheden en talenten, én kennis & vaardigheden om de arbeidsmarkt te benaderen heb je nodig om succesvol een nieuwe, passende baan te vinden. 

Wij doen wat nodig is en wat werkt voor jou 

Outplacementbegeleiding bij Focus betekent dat je de begeleiding krijgt die het beste bij jouw situatie past. Er zijn vijf verschillende outplacementprogramma's die variëren in duur, aantal contactmomenten en aantal workshops. 

In de brochure Outplacement voor medewerkers kan je hier meer over lezen. Heb je advies nodig, bel ons 088 007 1400, dan adviseren we je graag.