Werknemer. Just Focus

Loopbaanadvies

Heb jij plezier in je werk en doe je het werk dat écht bij je past? Dan heb je de regie over je eigen loopbaan en dat is waar het om gaat, dan maak je gebruik van je kennis en vaardigheden. Voor degene die meer werkplezier wil ervaren en niet precies weet hoe dit voor elkaar te krijgen kan loopbaanadvies uitkomst brengen.

Wij doen wat nodig is en wat werkt voor jou

Loopbaanvragen verschillen want iedereen is anders. Daarom onderzoek je samen met een loopbaanadviseur wat jou motiveert, wat jouw vaardigheden en ontwikkelbehoeften zijn. Een Focus loopbaanadviestraject is een combinatie van persoonlijke gesprekken en toegang tot een digitale leeromgeving.

Op basis van jouw vraag kan je kiezen welk soort programma het beste bij jou past. 

De Loopbaan APK maakt duidelijk hoe goed je kansen zijn om nieuw werk te vinden. Of je nu wel of geen sollicitatieplannen hebt, duidelijk wordt wat je arbeidsmarktkansen zijn zodat je tijdig kunt beslissen of je wilt bij- of omscholen. De Loopbaan APK bestaat uit de arbeidsmarktscan, een adviesgesprek en 6 weken toegang tot het Focus loopbaanportaal.

Je zit zelf achter het stuur van je loopbaan en wilt duidelijk jouw wensen en plannen kunnen verwoorden. In het traject Focus op gespreksvoering leer je goede gesprekken te voeren zodat je makkelijker over je toekomst in gesprek kan gaan. We helpen je in 2 sessies graag met de voorbereiding op jouw gesprekken.

Tijdens het traject Focus op talent krijg je beter zicht op jouw belangrijkste kwaliteiten, wat jou motiveert en welk soort werk daar het beste bij past. Zo bepaal je met je adviseur in welke richting jij je kunt ontwikkelen en wat daarvoor nodig is.

Taken die goed aansluiten bij wat jou motiveert en waar je goed in bent geven energie en minder werkstress. Dat zorgt voor werkplezier en daardoor kun je je werk beter aan op momenten dat het even tegenzit. In Focus op werkplezier onderzoek je welke taken echt bij jou passen en hoe je meer van dat soort taken naar je toe trekt door te jobcraften.

Je wilt opvallen als je solliciteert maar hoe doe je dat? In Focus op personal branding wordt duidelijk wat jou typeert, wat je belangrijkste talenten zijn en hoe je dat op een goede manier onder woorden brengt. Met jouw personal brand word je beter gevonden als je op zoek wilt naar passende loopbaanmogelijkheden of als je je binnen je eigen organisatie verder wilt ontwikkelen.

Werk verandert voortdurend. Daarom is het belangrijk om bezig te zijn met je toekomst. In het traject Focus op loopbaankeuze krijg je antwoord op vragen als ‘in welke richting kan ik mij ontwikkelen’, ‘welke skills heb ik nodig’ en ‘welke beroepen bieden goede kansen?’. Met je adviseur bepaal je welke loopbaanstappen voor jou nodig zijn.

Als je op zoek wil of moet naar een nieuwe functie dan onderzoeken we in Focus op nieuw werk welke ervaring je in huis hebt, wat je belangrijkste talenten zijn en welk werk daar bij past. We maken een actieplan om jouw nieuwe baan te vinden en houden daarbij rekening met welke beroepen op dit moment kansrijk zijn. 

In het traject Focus op leidinggeven wordt duidelijk of je geschikt bent om door te groeien naar een managementrol. Door persoonlijkheidsvragenlijsten wordt je geschiktheid om leiding te geven duidelijk en wat er nog nodig is om als leidinggevende succesvol te zijn. Hierdoor kan een concreet plan voor de overstap maken.

Als je functie aansluit bij je talenten en wat jij belangrijk vindt haal je energie uit je werk. Is dit niet meer zo dan heb je kans op stressklachten. Tijdens het traject Focus op veerkracht wordt duidelijk wat jou energie geeft zodat je door kleine aanpassingen in je werk beter in balans kunt komen. We helpen je met structurele keuzes en praktische tips om slimmer met stress om te gaan. 

We doorlopen allemaal verschillende fasen in ons werk en leven. De veranderingen daar omheen kunnen aanleiding zijn om in je werk opnieuw koers te bepalen. Bijvoorbeeld omdat je je kennis en ervaring wilt inzetten in een rol die beter aansluit bij wat je in deze nieuwe fase belangrijk en van waarde vindt. In het traject Focus op ervaring maak je de balans op en maak je een plan voor je verdere loopbaan.

Met je pensioen in zicht breekt een nieuwe fase aan in je loopbaan. Dat kan vragen en dilemma’s oproepen waardoor het nodig is om nieuwe keuzes te maken. Om minder te gaan werken bijvoorbeeld of om je werk anders in te richten. Het traject Focus op pensioen is bedoeld om hiervoor passende oplossingen te vinden en een plan te maken om de resterende jaren van je werkzame leven met plezier en voldoening in te vullen.


Zestor, loopbaanadvies

Edith: "Ik heb nu inzicht in waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg. Dat heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven waardoor ik nu echt de regie over mijn eigen werk neem."

Lees hier haar verhaal.

Outplacement

Afscheid nemen van je baan door ontslag is voor niemand prettig. Er volgt een onzekere fase in je loopbaan waarin je je verlies moet verwerken en leert hoe je zelf regie neemt op je werktoekomst.

Inzicht in jouw mogelijkheden en talenten, én kennis & vaardigheden om de arbeidsmarkt te benaderen heb je nodig om succesvol een nieuwe, passende baan te vinden. 

Wij doen wat nodig is en wat werkt voor jou 

Outplacementbegeleiding bij Focus betekent dat je de begeleiding krijgt die het beste bij jouw situatie past. Er zijn vijf verschillende outplacementprogramma's die variëren in duur, aantal contactmomenten en aantal workshops. 

In de brochure Outplacement voor medewerkers kan je hier meer over lezen. Heb je advies nodig, bel ons 088 007 1400, dan adviseren we je graag. 


Re-integreren: Beter aan het werk

Weer aan de slag na een ziekteperiode met het Focus arbeidsre-integratie traject “Beter aan het werk”. Focus onderscheidt zich van andere re-integratiebureau’s door een persoonlijke aanpak.

In een tweede spoor re-integratietraject helpt jouw eigen vaste adviseur je stap voor stap naar een nieuwe baan. Je werkt aan het hervinden van vertrouwen en brengt je belastbaarheid en de gevolgen die dat heeft voor werk in kaart. Je zet je kennis en vaardigheden op een rij en onderzoekt kwaliteiten en wensen. Al die informatie gebruiken we om te bepalen welk soort werk voor jou passend is.

Lees meer over Re-integratie >>

Coaching

Coaching helpt bij zelfreflectie en ontwikkeling. Een coach stimuleert om het beste uit jezelf te halen, je talenten optimaal te benutten en antwoorden te vinden op loopbaanvragen.
Tijdens het coachingtraject krijg je inzicht in jezelf en je huidige (werk) situatie. Knelpunten en belemmeringen worden duidelijk en met je coach zoek je hiervoor oplossingen. Met je  coach als sparringpartner ontdek je waar je stappen kunt maken in je ontwikkeling.

e-Coaching en Focus loopbaanportaal

Bij Focus kun je ook kiezen voor coaching via de digitale snelweg. De Focus e-coach is 24/7 bereikbaar via het Focus Loopbaanportaal. Hij beantwoordt je loopbaanvragen en maakt je wegwijs in het portaal. De tests en opdrachten die je er vindt gebruik je om zicht te krijgen op jezelf en je talenten en om concrete plannen te maken voor een volgende stap in je ontwikkeling.

Individuele coaching voor managers

Met een managementcoach vertrouwelijk sparren wanneer het nodig is. Maar ook je managementvaardigheden aanscherpen, inspiratie opdoen en praktische adviezen krijgen. De coach is beschikbaar op één van onze kantoren bij jou in de buurt. Je kan ook gebruik maken van tele-coaching en e-coaching.

Focus werkt met de Cadt®, een instrument dat erop gericht is zichtbare en nog niet zichtbare talenten en drijfveren in kaart te brengen. De Cadt® is een korte test die verdieping en bruikbare handvatten geeft voor jouw ontwikkeling als manager.