Organisatie. Just Focus

Ondersteuning reorganisatieproces

Voor het managen van processen tijdens de reorganisatie is 2ADAPT de samenwerkende partner van Focus. Met het digitale veranderprogramma van 2ADAPT kan uw reorganisatie efficiënter en zorgvuldiger worden uitgevoerd. Op doorlooptijd en inzet van HR professionals kan maar liefst 30% worden bespaard zodat er meer tijd en ruimte overblijft voor de menskant van het reorganisatieproces. Het programma is modulair opgebouwd conform de wet en regelgeving die in Nederland gevolgd moet worden.

Ondersteuning reorganisatieproces

Outplacement

Na de reorganisatiefase kan Focus boventallige medewerkers met een outplacement traject naar nieuw werk begeleiden. Dit kan een van-werk-naar-werk traject  of begeleiding naar zijn. Focus heeft jaren ervaring met het succesvol begeleiden van medewerkers naar de externe markt, individueel en in groepen, ondersteund met digitale tooling. We maken gebruik van alle ingangen naar de arbeidsmarkt zoals onze netwerken, actieve jobsearch en de grootste vacaturebank die vacatures koppelt aan contacten in het eigen LinkedIn netwerk.

Outplacement

Transitievergoeding

Medewerkers die gebruik maken van een transitievergoeding kunnen een transitiescan doen om een passende begeleiding te bepalen. Mogelijkheden om de transitievergoeding efficiënt te benutten zijn bijvoorbeeld:

  • Mijn Focus (werken aan je profilering en het opbouwen van kennis en vaardigheden om te netwerken en te solliciteren).
  • Focus op de arbeidsmarkt (kennis en vaardigheden opbouwen om te netwerken en te solliciteren).
Transitievergoeding

Mobiliteitsportaal

Een mobiliteitsportaal is een digitaal loopbaanportaal, gericht op mobiliteit. Het door ons ontwikkelde portaal kunt u kant en klaar inkopen (plug and play) of op maat laten samenstellen met een eigen look and feel en eigen inhoud. Uw medewerkers worden aangespoord om hun mogelijkheden te onderzoeken en zelf het stuur te pakken. Zij kunnen 24 uur per dag, aan de slag met tests, vragenlijsten, arbeidsmarktinformatie en de grootste banenzoekmachine van Nederland (JobXS).

Mobiliteitsportaal

Management trainingen

Dat managers het voeren van aanzeggesprekken als lastig ervaren is begrijpelijk. Toch ligt er een prachtige uitdaging in het voeren van een goed slechtnieuwsgesprek. Medewerkers die hun aanzeggesprek als zorgvuldig en tactvol ervaren komen opvallend veel sneller door hun transitie heen. Een leidinggevende die goed is getraind om aanzeggesprekken te voeren levert dus winst op voor de vertrekkende medewerker en de organisatie. Onze management trainingen slechtnieuwsgesprekken kunnen op de specifieke situatie in uw organisatie worden toegesneden. Naast aandacht voor gespreksvaardigheden is er ook ruimte voor afstemming en advies over het proces van aanzeggen.

Behalve trainingen slechtnieuwsgesprekken verzorgt Focus ook programma’s voor de ‘blijvende’ managers en medewerkers zodat een snelle doorstart van de nieuwe organisatie kan worden gemaakt

interim loopbaanadviseurs en interim HRM

Focus heeft veel organisaties ondersteund bij het opzetten en implementeren van herplaatsingactiviteiten en loopbaanontwikkelingsprogramma's, ook in eigen beheer. Heeft u behoefte aan praktische assistentie bij het opzetten van herplaatsingprojecten of het bemensen van uw loopbaanadviescentrum, dan kunt u een beroep doen op de kennis, ervaring en deskundigheid van Focus.

Wij hebben ervaring met het detacheren van:
•    Interim manager mobiliteit of projectleider mobiliteit
•    Interim loopbaanadviseur
•    Interim mobiliteitsadviseur
•    Interim jobsearcher