Organisatie. Just Focus

Outplacement

We vinden het belangrijk dat een outplacementtraject aansluit op de behoefte van de vertrekkende medewerker en op de mogelijkheden van het bedrijf. Er is daarom keuze uit vijf outplacementprogramma’s die verschillen in duur, intensiteit en begeleidingsvormen.

Een combinatie van persoonlijke begeleiding, een digitale werkomgeving, (online) workshops en jobclubs helpen medewerkers om de regie in eigen handen te nemen en een nieuwe baan te vinden. Focus loopbaanadviseurs, trainers en jobsearchers begeleiden de medewerker tijdens dit traject zodat ze met een goed cv en sollicitatievaardigheden de arbeidsmarkt op kunnen, ondersteund door het uitgebreide netwerk van Focus.

Meer weten over onze aanpak? Zie de brochure.

Op Outplacement vindt u detailinformatie over de verschillende outplacementprogramma’s.

Management trainingen

Dat managers het voeren van aanzeggesprekken als lastig ervaren is begrijpelijk. Toch ligt er een prachtige uitdaging in het voeren van een goed slechtnieuwsgesprek. Medewerkers die hun aanzeggesprek als zorgvuldig en tactvol ervaren komen opvallend veel sneller door hun transitie heen. Een leidinggevende die goed is getraind om aanzeggesprekken te voeren levert dus winst op voor de vertrekkende medewerker en de organisatie. Onze management trainingen slechtnieuwsgesprekken kunnen op de specifieke situatie in uw organisatie worden toegesneden. Naast aandacht voor gespreksvaardigheden is er ook ruimte voor afstemming en advies over het proces van aanzeggen.

Behalve trainingen slechtnieuwsgesprekken verzorgt Focus ook programma’s voor de ‘blijvende’ managers en medewerkers zodat een snelle doorstart van de nieuwe organisatie kan worden gemaakt

Interim loopbaanadviseurs en interim HRM

Heeft u behoefte aan praktische assistentie bij het opzetten van herplaatsingsprojecten of het bemensen van uw loopbaanadviescentrum, dan kunt u een beroep doen op de kennis, ervaring en deskundigheid van Focus.

Wij hebben ervaring met het detacheren van:

  • Interim manager mobiliteit of projectleider mobiliteit
  • Interim loopbaanadviseur
  • Interim mobiliteitsadviseur
  • Interim jobsearcher